Kam za snehom, keď snehu nieto? Predsa na heliskiing na Novom Zélande.

Najkrajšie lyžovanie je na južnom ostrove Nového Zélandu. Mišo Kiško sa tam zastavil na niekoľko dní na svojej ceste okolo sveta. Tu sú jeho postrehy a fotogaléria.

Najkrajšie lyžovanie je na južnom ostrove Nového Zélandu. Mišo Kiško sa tam zastavil na niekoľko dní na svojej ceste okolo sveta. Tu sú jeho postrehy a fotogaléria. Za približne 800 euro si spravíte takýto program:

1. deň Porters Heights
7:30 ráno odchod z Christchurch smer Porters Heights, najbližšie stredisko z Christchurch, 91km. Porters Heights sa nachádza vo výške tesne pod 2000m a ponúka výhľad na Južné Alpy s jazerom Coleridge. Porters ma terén pre začiatočníkov i pokročilých s dvoma stranami Big Mama a Bluff Face vhodnými na freeride. Big Mama ma jeden z najväčších vertikálnych prevýšení na NZ. Večer máte možnosť kúpania sa v termálnych kúpeľoch pri jazere Tekapo.

2. deň Mt. Hutt – Tekapo
Iba 26km vzdialené stredisko Mt.Hutt sa nachádza na severe Južných Alp a patrí medzi najväčšie strediská celej Australázie. Sneh ju tu najľahší, najsuchší. Mt.Hutt ponúka všetky obtiažnosti upravovaných ziazdoviek, freeridu a heliski.

3. deň Treble Cone – Wanaka
Treble Cone sa nachádza v srdci južných álp Nového Zélandu a ponúka prekrásnu prirodu s výhľadom na Wanaka Lake. Treble Cone sa skladá z troch častí, ktoré sú určené pre všetkých lyžiarov a ponúka bohaté možnosti pre freeride, prirodne U-rampy atd. V Treble Cone padne ročne približne 5,5m snehu a priemerná výška je 2,5m za sezónu.Wanaka je jedným z najkrajších a najpopulárnejších mestečiek Nového Zélandu pre Apreski.

4. deň Cardrona – Wanaka
Cardrona má 7 vlekov a siaha do výšky 1900m. Toto stredisko je veľmi populárne svojim prirodným terénom, upravovanými zjazdovkami, parkom pre všetkých lyžiarov a snowboardistov. Viac ako 20 organizovaných akcií ročne sa odohráva práve v Cardrona. V prípade záujmu sa môžete zúčastniť niektorého z podujatí. Cestovný itinerár je možné upraviť podľa požiadaviek klientov.

5. deň Coronet Peak – Queenstown
Coronet Peak je najstarším, kompletne vynoveným strediskom Nového Zélandu, ktoré ponúka výhľad na Queenstown a jazero Wakatipu. V Coronet Peak sa nachádzaju široké, upravované zjazdovky, množstvo prírodných U-ramp a prekážok pre nadšencov mimozjazdovkového lyžovania/snowboardovania. Toto stredisko ako jediné v krajine ponúka lyžovanie pod umelým osvetlením. Queenstown je hlavné mesto adrenalinových športov a nočného života Nového Zélandu.

6. deň Remarkables – Queenstown
Remarks s výškou 1935m sa rozprestiera nad východnou stranou jazera Wakatipu a je severne orientovaný, čo dáva tomuto stredisku zaručenú kvalitu snehu a dlhú sezónu. Remarks ponúka všetky druhy obtiažností zjazdoviek, 150m dlhú a 22m širokú U-rampu a taktiež jednu z nezabudnuteľných ziazdoviek Nového Zélandu „Homeward Bound“

7. deň Queenstown – Christchurch
Veľké množstvo aktivít na Vás čaká na posledný deň hlavom meste extrémnych športov Queenstown, za zvýhodnené ceny. Môže to byť: dopoludňajšie lyžovanie v Remarks alebo Coronet Peak, dopoludňajšie Heliski, Jetboating, Nevis Bungee Jumping + 134 m, Canzon húpačka, rafting. Taktiež môžete dopoludnie stráviť nákupmi v meste, alebo výletom lanovkou na kopec nad Queenstownom, kde je menši Bungee Jump. Popoludní Vás čaká spiatočná cesta do Christchurch, cca 400km, alebo na letisko, ak je potrebné.

Podrobnejšie info vám poskytne a cestu záujemcom zorganizuje cestovná kancelária Alpistour.

[nggallery id=4]

1/1
Zavrieť reklamu