Seniori začali sezónu, tešia sa na Zimné olympijské hry veteránov v Slovinsku

Prvýkrát v histórii sa uskutočnia Zimné olympijské hry veteránov. Koncom januára 2010 prebehnú v slovinskom mestečku Bled. Do Slovinska sa chstá aj slovenská delegácia. Snowmagazin tam bude mať zastúpenie tiež. Do Slovinska pocestuje šéftréner lyžiarskeho oddielu Lokomotíva, Igor Plávka, ktorý bude mať 72 rokov.

Prvýkrát v histórii sa uskutočnia Zimné olympijské hry veteránov. Koncom januára 2010 prebehnú v slovinskom mestečku Bled. Do Slovinska sa chystá aj slovenská delegácia. Snowmagazin tam bude mať zastúpenie tiež. Do Slovinska pocestuje šéftréner lyžiarskeho oddielu Lokomotíva, Igor Plávka, ktorý bude mať 72 rokov.

Súťaže alpských disciplín prebehnú v Kranjskej Gore. Rezort je známy najmä kvôli zastávke Svetového pohára mužov. Skoky budú v Planici – mieste finále Svetového pohára.

Súťažiť môžu aj storoční
Súťaže alpských disciplín prebehnú v utorok (obrovský slalom, 26.1.2010), štvrtok (super-G 28.1. 2010) a v sobotu(slalom, 30.1. 2010). Zo Slovenska sa sem chystá početná delegácia športovcov.

Najmladší účastníci musia mať minimálne 30 rokov, ale veková hranica pri veteránoch nie je obmedzená. Najstaršia kategória je medzi 90 až 94 rokmi, ale organizátori to nechávajú otvorené a prihlásiť sa mohli aj starší športovci.

Aj Slováci už začali trénovať
V Liptovskom Mikuláši sa cez víkend stretli seniori, aby si preverili kondičku. Tohto roku majú totiž svoje prvé „Zimné olympijské hry veteránov“. Stretli sa tu pekár J.Droppa, predseda lyžiarskeho klubu KAL Jasná I. Mareček, predseda úseku veteránov V. Tréger, K. Slivková z L. Porúbky, ktorá získala dve medaile z MS – veteránov, E.Červeňová z L. Jána, ale i niekoľkonásobná majsterka sveta A.Blahutová-Droppová.

Po obede sa skupina presunula do lyžiarskeho strediska Racibor, kde bola oslava 70 narodenín ďalšieho z veteránov. Prišiel aj 84-ročný veterán Oto Krajňák, ktorý získal bronz v slalome na MS. Oslavy sa zúčastnil aj jediný majster sveta v obrovskom slalome v kategórii 85 – 90 ročných pretekárov, (ktorú získal ako 86 ročný)- Lacko Štúr z Rojova. Dnes má 92 rokov.

Viac info na: www.skimasters.sk; www.2010mastersgames.com

1/1
Zavrieť reklamu