Stubai cez víkend – ZOO plné riderov

27. októbra 2009

Víkendový opening na ľadovci Stubai zahrievalo teplé jesenné slniečko. Pozrite si niekoľko aktuálnych fotiek z otvorenia parku. Stredisko už beží na plné obrátky.

Víkendový opening na ľadovci Stubai zahrievalo teplé jesenné slniečko. Pozrite si niekoľko aktuálnych fotiek z otvorenia parku. Stredisko už beží na plné obrátky.

Na ľadovci pripravili hustý ZOO snowpark, s jedinečnou možnosťou vyskúšania si produktov na sezónu 2009/2010.

Ľadovec Stubaier leží približne 560 km od Bratislavy. Okrem ľadovca sú v zimnom období v prevádzke i ďaľšie, nižšie položené strediská: SCHLICK 2000, ELFER.

Centrálnym mestečkom pre dolinu je Neustift im Stubai, kde je koncentrovaných najviac ubytovacích zariadení, kompletná infraštruktúra (krytý plavecký bazén, tenisové kurty, obchodné centrá). Mestečko je vzdialené 15 km od ľadovca, cca 4 km od strediska Schlick a priamo v ňom sa nachádza druhé stredisko Elfer. Dolina je poprepájaná Skibusmi, ktoré sú pre návštevníkov bezplatné.

Základné info:
Nadmorská výška: 1 750 – 3 200 m

Počet km zjazdových tratí: 110 ( 42 km ľahkých, 36 km stredneťažkých, 27 km ťažkých), 10 km zjazdovka do doliny

Počet prepavných zariadení: 21 (9 vlekov, 7 sedačiek, 5 kabínkových lanoviek)

Infraštruktúra v stredisku: veľa možností na občerstvenie i stravovanie v horských chatách a reštauráciach, 2 šoprtové obchody so skiservisom, detská lyžiarska škôlka

Skipas – 3 druhy: Stubaierský Skipas – platný len na ľadovec, Stubaier Superskipas – platný v zimnom obdobi okrem ľadovca aj na strediská v doline (Schlick 200, Elfer) – oba sú výhodné pre rodiny (deti do 10 rokov zdarma), veľký Tirolský Skipas – platný na všetky strediská v Tirolsku

Sezóna: celoročná na ľadovci (2 týždne v júni výluka pre revízie zariadení)

Zájazdy na Stubai robí cestovná kancelária Alpistour

1/1
Zavrieť reklamu