Vrátna chce prilákať viac lyžiarov, v roku 2010 zlacňuje skipassy

15. októbra 2009

Ak chcete vedieť aké budú novinky v jednom z našich najväčších lyžiarskych stredísk v roku 2010 a koľko budú stáť lístky, čítajte ďalej.

Ak chcete vedieť aké budú novinky v jednom z našich najväčších lyžiarskych stredísk v roku 2010 a koľko budú stáť lístky, čítajte ďalej.

Vrátna Free Time Zone je druhé z TOP lyžiarskych stredísk na Slovensku. Tohto roku sa predstavitelia strediska rozhodli znížiť ceny skipassov v priemere o 15 percent. Cieľom je pravdepodobne zvýšenie počtu návštevníkov strediska. Či je táto taktika úspešná ukáže budúcnosť.

Takýto krok môžu predstavitelia lyžiarskej verejnosti iba privítať. Keď sa k nemu odhodlá jedno z najväčších lyžiarskych stredísk – ide o signál, ktorý nemôžu ostatní prevádzkovatelia vlekov a lanoviek prehliadnuť. Čoho sa dočkáme? Celoplošného znižovania lístkov na Slovensku? Uvedomili si vlekári, že im klientela odchádza do zahraničia? Možno. Možno je to reakcia na pretrvávajúcu hospodársku krízu. Ľudia už nemajú peniaze a budú si vyberať, kam na dovolenku v roku, na ktorú im ostane, pôjdu.

Pravdou však je, že niektoré strediská sú stále preplnené a jedinou účinnou pákou ako ovplyvniť počet lyžiarov ostáva cena skipassu. Dúfajme teda, že ich zníženie vo Vrátnej nevyvolá enormné zvýšenie počtu lyžiarov, čoho dôsledkom budú preplnené svahy a ostatná infraštruktúra, zvýšený výskyt terénnych nerovností na svahu a podobne.

Aké sú ďalšie novinky, ktoré stredisko avizuje? Ak prespíte minimálne 5-krát v okolí Vrátnej môžete čakať lístok zdarma vrátane babysittingu na Pasekách, lyžiarskej školy a požičovne Ski Academy Vrátna a relax centra Terchovec. Stredisko tiež investovalo do zasnežovania Poludňového Grúňa, ktorého prepojilo s Pasekmi. Ďalšou novinkou sú nové typy skipassov. V 5 a viac dňových lístkoch bude automaticky zahrnuté večerné lyžovanie, na krátku návštevu vám bude stačiť nový – iba trojhodinový skipass.

Cenník na tohtoročnú sezónu si môžete stiahnuť tu.

Základné info o stredisku:

Počet zjazdoviek: 18
Dĺžka tratí: 14 km
Zasnežovanie: 8,5 km tratí
Počet vlekov: 14 (4-sedačka; 8-miestna lanovka; ostatné pomy a decké vleky)

Vo Vrátnej môžete tiež uvidieť pri tréningu našu najlepšiu zjazdárku Veroniku Zuzulovú a snowboardistu Rada Žideka.

Doprava

Návštevníci strediska Vrátna Free Time Zone budú môcť využiť bonus bezplatného parkovania, bezplatný skibus zo/do Žiliny a strediskový skibus, či v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko produkt tzv. skipass packing lístok, ktorý Vám umožní cestovať a lyžovať celý deň, pričom zaplatíte len za jeden lístok!

Kalendár podujatí v roku 2010:

26.12.2009 – Oficiálne otvorenie zimnej sezóny (program pre verejnosť)
19.-20.1.2010 – FIS preteky „cena Malej Fatry“
22, 23, 24.1.2010 – Rossignol demo tour
26.-27.1.2010 – Interkritérium Vrátna 29. ročník
29.1.2010 Európsky pohár v snowboardingu
30.1.2010 Európsky pohár BigAir
30.1.2010 Snow Show + Snowboard Motocross Show 2010 (2.ročník)

web stránka strediska: www.vratna.sk

1/1
Zavrieť reklamu