White start do sezóny na ľadovci Kitzsteinhorn nad Kaprunom

12. novembra 2009

Uplynulý víkend prebehol na Kitzsteinhorne „White Start Openening“. Okrem testovania lyží Salomon, Head, Blizzard, Fischer či Atomic na ľadovci poskytovali masáže (aj na lyžiach), dávali rady profesionálnych lyžiarov a mnoho iného. Okrem Ruštiny a Taliančinu tu bolo počuť najmä slovensky a česky hovoriacich lyžiarov.

Uplynulý víkend prebehol na Kitzsteinhorne „White Start Openening“. Okrem testovania lyží Salomon, Head, Blizzard, Fischer, Völkl či Atomic na ľadovci poskytovali masáže (aj na lyžiach), dávali rady profesionálnych lyžiarov a mnoho iného. Okrem Ruštiny a Taliančinu tu bolo počuť najmä slovensky a česky hovoriacich lyžiarov.

Podobne ako počas posledných víkendov sem zavítala početná skupina pretekárov. Dva horné svahy mali skoro celé vyhradené, napriek tomu pre lyžiarov ostalo dosť miesta. Jazdilo sa však až po Intersport – medzistanicu lanovky.

Najviac sa nám páčili Fischery. I keď sme si obráčky požičať nestihli stánok vyžaroval príjemnú atmosféru. Chceli sme ich najmä preto, že tohtoročné top rady od Fischeru majú deravú špičku (podľa niektorých recenzií fŕka sneh do tváre jazdcov) a lastovičiu pätku lyže. Ktovie, čo bol zámer – odľahčiť pútu či špicu, zjavne však jedno bez druhého nejde.

Požičali sme si Salomony. Keďže už nemali top modely (naše neskoré vstávanie a príchod) zostali jednoduché lyže typu lady carver a podobne. Tie si určite nekupujte…

Celý víkend nás pekne hrialo slniečko, i keď v údolí to zrána vyzeralo na riadnu zimu. Keď sme však vyšli ponad mraky, všetko sa zmenilo. Zostalo jasno, slnečno, jednoducho krásne. Po dvojdňovom víkende sme nakoniec dorazili aj trochu opálení domov.

Tento víkend plánujú na Kaprun pritiahnuť boarderov. V nedeľu je na pláne akcia „Back on Board”.

Pozrite si ešte niekoľko fotiek z víkendu:
[nggallery id=16]

Základné info:
Zjazdovky – km:

Celkom 57 zjazdoviek – 138 km
21 zjazdoviek – 57 km modrá / ľahká
23 zjazdoviek – 49 km červená / stredná
13 zjazdoviek – 32 km čierna / ťažká

Lanovky a vleky:
1 pozemná lanová dráha
12 veľkokabínkových príp. obežných lanoviek
17 sedačkových lanoviek
23 lyžiarskych vlekov
Celková prepravná kapacita: 84 331 osôb za hodinu

Novinky tejto sezóny:
100% km zjazdoviek na Schmittenhöhe sa od nadchádzajúcej zimy dá zasnežiť umelým snehom.
Nová sedačková lanovka pre 6 osôb s ochranným krytom a vykurovanými sedačkami. Nahrádza 30 rokov starú vrcholovú lanovku a vlek na Ketting. Detský svet pri stanici Areit I

Lyžiarska permanentka (Skipass):
Platný pre všetkých 53 lanoviek a vlekov v Zell am See-Kaprun vrátanie prepravy Skibusom
Vedľajšia sezóna Hlavná sezóna
Dospelý Dieťa Dospelý Dieťa
1 deň: € 37,– € 18,– € 41,– € 20,–
6 dní: € 176,– € 88,– € 197,– € 98,–
7 dní: € 195,– € 97,– € 218,– € 109,–
Voliteľné predplatné pre 5 na 7 a 10 na 14 dní.

1/1
Zavrieť reklamu