Zuzulka vypadla v prvom kole slalomu v Lienzi

29. decembra 2009

Veronika Zuzulová vypadla aj v dnešnom povianočnom slalome v rakúskom Lienzi. Po mesiaci a pol jej nevyšiel návrat do pretekov Svetového pohára. Zuzulka nedokončila 1. kolo, keď štyri brány pred cieľom vypadla.

Veronika Zuzulová vypadla aj v dnešnom povianočnom slalome v rakúskom Lienzi. Po mesiaci a pol jej nevyšiel návrat do pretekov Svetového pohára. Zuzulka nedokončila 1. kolo, keď štyri brány pred cieľom vypadla.

Tretí neúspešný Veronikin slalom po sebe
Zuzulová, ktorá nastúpila so štartovným číslom 29, mala dovtedy solídne rozbehnuté preteky, keď za najrýchlejšou Marlies Schildovou zaostávala na druhom medzičase o 91 stotín sekundy.

Dvadsaťpäťročná Slovenka zatiaľ v aktuálnom ročníku nebodovala v pretekoch Svetového pohára. V úvodnom slalome vo fínskom Levi nepostúpila do 2. kola a na ďalších dvoch podujatiach v najtočivejšej disciplíne v americkom Aspene a švédskom Aare chýbala pre zranenie kolena.

Do cieľa nedošla ani vo dvoch slalomoch Európskeho pohára v Taliansku, ktoré absolvovala pred Vianocami v rámci prípravy na návrat do SP.

„Nemôžem sa vyhovárať, trať pripravili výborne. Iste, nemala som optimálne podmienky, ale išlo sa mi dobre. Pozitívom je, že jazdím v popredí, evidentne mám na to, ale…. už len prísť konečne do cieľa!“ povedala pre tasr.

Nakoniec suverénne vyhrala Schildová
Rakúšanka Marlies Schildová vyhrala suverénne slalom Svetového pohára na domácom svahu v Lienzi s výrazným náskokom 1,83 s pred Francúzkou Sandrine Aubertovou. Tretia skončila ďalšia rakúska zjazdárka Kathrin Zettelová (2,19).

Celkovo je to pre Schildovú 21 víťazstvo v SP. „Je to neopísateľný pocit, proste som šťastná-prešťastná. Je čas, po pätnástich mesiacoch takto verejne sa poďakovať tým, ktorí ma držali nad vodou – najmä trénerom, mojej rodine, Benimu a jeho rodine,” povedala Schildová pre ORF.

Vedenie v celkovom poradí SP si udržala Američanka Lindsey Vonnová, ktorá si v pondelňajšom obrovskom slalome bolestivo narazila zápästie a na utorňajšiu súťaž nastúpila so sebazaprením. Vedenie v priebežnej klasifikácii slalomu si udržala Nemka Maria Rieschová.

1/1
Zavrieť reklamu