Aktuálny minireport – SKILAND Stará Myjava

28. januára 2010

V skratke – Skvelé malé stredisko s nečakane dobrými snehovými podmienkami. Dobre upravená a kvalitne zasnežená zjazdovka, prijateľné ceny, dobrý prístup autom, dostatočne veľké a bezplatné parkovanie.

V skratke – Skvelé malé stredisko s nečakane dobrými snehovými podmienkami. Dobre upravená a kvalitne zasnežená zjazdovka, prijateľné ceny, dobrý prístup autom, dostatočne veľké a bezplatné parkovanie.

Malé lokálne stredisko Skiland Stará Myjava sa nachádza na slovensko-moravskom pomedzí v krásnom prostredí myjavských kopaníc. Stredisko je vzdialené asi 10 minút autom z centra mesta Myjava.

Ja sem s obľubou chodím na večerné lyžovanie. Z domu vyrážam o 16:20, sadám do auta, nakladám lyže a zahrievam motor. 3,2,1 štart a už letím dedinkami smer SKILAND. Je 16:40 volím najlepšie miesto na parkovisku, kde sa už nachádza pár lyžovania chtivých. Hmm na autách TT, PN, BA, veľa ľudí má na okolných kopaniciach chalupy ktoré zdedili po svojich rodičoch-prarodičoch, tak je pre nich jasná voľba na víkendovú lyžovačku. Skáčem do lyžiarok, vyťahujem z vaku moje obračky, zamykám auto a už ťažkým krokom zostupujem miernym kopčekom k vlekom.

Návšteva perníkovej búdky.

Na ľavo od vlekov, hneď pri parkovisku stojí malá „perníková“ búdka, no nebýva v nej ježibaba, lež Miki tam predáva lístky. Pozdravím podám 10eurovú bankovku, za ktorú dostanem jeden papierový lístok s tajným označením (dnes to bolo Y) a k lístku samozrejme neodmysliteľný „gripák“ (malý sáčok, aby sa lístok nerozmočil a neodtrhol).

Super, lístok mám tak zapínam lyže, dvakrát zakorčuľujem a dávam ukážkový pád na rovine pre pobavenie divákov. Haha, to bola zábava, so sklopeným pohľadom opatrne prichádzam k vlekom.

V stredisku sú tri vleky.Dve Tatrapomy s dĺžkou zhodne po 450metrov a jeden detský vlek cca 150 metrov dlhý.

 Ľudí prišlo tak akurát že sa dalo plynule točiť na vleku.

Dojem z mojej prvej jazdy bol úžasný, najkvalitnejší sneh na akom som túto biednu sezónu stál. Zjazdovka si počas celých troch hodín udržala kompaktný povrch, bola príjemne rýchla a lyže na nej skvelo držali. Výhodou večerného lyžovania v tomto malom stredisku je fakt, že za svetla reflektorov si chodia zalyžovať väčšinou len lepší lyžiari, tak sa na svahu nikto nemotá, a dá sa jazdiť po celej šírke svahu. Za denného svetla je stredisko vynikajúce pre rodiny s deťmi a pre začiatočníkov, pre ktorých je kopec primerane strmý a jeho dĺžka cca 450m slabého lyžiara neunaví.

Stará Myjava je skvelé malé stredisko na nenáročnú jednodňovú, prípadne večernú lyžovačku pre ľudí so širšieho okolia. V stredisku je vysoká záruka snehu, vďaka dostatočnému technickému zasnežovaniu a dobrej príprave svahu. V stredisku je aj malá požičovňa lyží, základný servis, a veľmi príjemný bufet vyhriaty krbom.

Fotogaléria (niektoré fotky sú z Javoriny):

[nggallery id=36]

1/1
Zavrieť reklamu