Freeride na bratislavskom Kamzíku? Nesmejte sa

19. januára 2010

V pondelok napadlo v Bratislave asi 30 centimetrov snehu. Keďže cez deň musíme zarábať peniaze na život, večer sme sa vybrali trošku polyžovať na bratislavskej Kolibe. Snehové vyhliadky boli dobré, neodolali sme. Pozrite sa sami… Nie, naozaj to nie je vtip.

V pondelok napadlo v Bratislave asi 30 centimetrov snehu. Keďže cez deň musíme zarábať peniaze na život, večer sme sa vybrali trošku polyžovať na bratislavskej Kolibe. Snehové vyhliadky boli dobré, neodolali sme. Pozrite sa sami… Nie, naozaj to nie je vtip.

Na príjazdovej ceste na Kolibu sa kopili autá. Miestni tínedžeri boli vyvetrať svoje frajerky a mercedesy a komplet všetci zapadli. Nešťastný bol aj majiteľ Hummeru, ktorý síce nezapadol, ale ostal uprostred a neostávalo mu nič iné iba tlačiť ostatných z cesty a potom kráľovsky prešliapať novú líniu pol metra širokými kolesami.

My sme sa potajme tešili, ako sa začneme spúšťať nočnými zasneženými lesíkmi a pláňami. Na štarte zjazdovej trate Rohátka sme síce zazreli dvoch stratených boarderov, ale inak nikde nikoho. Nasadli sme na sedačku a s prekvapením zistili, že ona veru nefunguje. Nadšenie a motiváciu nám to veru neubralo a pokračujeme na starú slalomku. Rozpamätávame sa, že tu sme ako malé deti trénovali v bránach. Teraz bola hmla, noc a nulová viditeľnosť, dali sme si jednu jazdu, spravili niekoľko fotiek s vybitým bleskom a utekali na čaj.

Z tohto pekne stráveného pondelkového podvečera si pozrite nasledujúce fotky. Teraz odkaz pesimistom: Áno aj na bratislavskom Kamzíku sa dá freeridovať v extrémnych podmienkach, hmle, snežení, v prašane po kolená!

[nggallery id=34]

1/1
Zavrieť reklamu