Aktuálny minireport – Hochkar. Meter prašanu len 160 km od Viedne

16. februára 2010

V skratke – viac ako meter prašanu, sneženie a mínus10 stupňov. Jarná lyžovačka to síce nebola, ale upravené zjazdovky stáli za to. V stredisku je park, šesť sedačiek a tri vleky.

V skratke – viac ako meter prašanu, sneženie a mínus10 stupňov. Jarná lyžovačka to síce nebola, ale upravené zjazdovky stáli za to. V stredisku je park, šesť sedačiek a tri vleky.

Len 160km za Viedňou Vás bude čakať iný svet. Najväčšie lyžiarske stredisko Dolného Rakúska so zjazdovkami rôznych stupňov obtiažnosti. Hochkar ponúka 18km zjazdoviek, z toho 4km modrých, 10km červených a 4km čiernych.

Nekonečné kopy prašanu, ktoré lemujú tzv. Alpinstrasse, teda 9 km cestu, za ktorú síce zaplatíte mýto dve eurá, ale je upravená na 100 percent, odhrnutá a čo sme si všimli – bez jediného výtlku  (že by to bolo mýtom?).

Park a viac zjazdoviek ako na Stuhlecku

Najlepšie je prísť ráno do deviatej, pretože parkujete hneď pri sedačke. Šesť sedačiek, tri vleky nemajú chybu, rovnako možnosti na čaj alebo obed. Ceny sú štandardné ako napríklad aj na Stuhlecku. Oproti Stuhlecku je tu viac zjazdoviek, funpark pre snowboardistov a možnosti pre freestyle.

Cez víkend bolo viac ako meter prašanu

Na stránke Hochkaru sme si prečítali, že je tam od metra do 1,9m snehu, čo tentokrát sedí. Skúšala som zaboriť moju 115cm palicu do prašanu vedľa zjazdovky a naozaj zapadla celá. Slovákov málo, viac Čechov a Maďarov. Ubytovať sa môžte buď priamo pod sedačkami, alebo v dedinke Göstling, od ktorej je to 9km po serpentínach Alpinstrasse a potom približne 3,5 km – podľa toho, v ktorej časti bývate. Okrem počasia bolo všetko skvelé. Nám snežilo, bolo okolo mínus10C, ale čo je pozitívne: nefúkal silný vietor a nebolo veľa ľudí. V sobotu poobede sme dokonca zahliadli aj trochu slnka.

Jarná lyžovačka to ešte nebola, ale ten čerstvý prašan a upravené zjazdovky stáli za to.

Info:

  • Celodenná permanentka 31 €, možnosť vrátiť keycard v automate
  • Výška: najvyšší bod 1800m
  • Stránka:  www.hochkar.com

Tohtoročné foto:

[nggallery id=48]

Foto z vlaňajška:

[nggallery id=47]

1/1
Zavrieť reklamu