Aktuálny minireport – Králiky s novou štvorsedačkou

9. februára 2010

V skratke – stredisko predĺžilo, oproti vlaňajšku, zjazdovku o sto metrov, zrušilo starší bufet a nahradilo ho novými, zato menšími. Stredisko je ideálne pre výcvik začiatočníkov, alebo mierne pokročilých lyžiarov.

V skratke – stredisko predĺžilo, oproti vlaňajšku, zjazdovku o sto metrov, zrušilo starší bufet a nahradilo ho novými, zato menšími. Stredisko je ideálne pre výcvik začiatočníkov, alebo mierne pokročilých lyžiarov.

Stredisko Králiky poznáme už veľmi dlho, no tento rok nás zaujalo svojou novou štvorsedačkou. Žeby po období mierneho chátrania lokality spolu s dnes už dezolátnym skokanskym môstikom nastala zmena? Na finálne práce na lanovke sme sa boli pozrieť už v lete. Teraz sme stredisko navštívili opäť.

Horná stanica štvorsedačky na Králikoch

Nová sedačka, kotva a zasnežovanie

Na pozvanie ZŠ – Ostredkova sme mali možnosť navštíviť  vynovené lyžiarske stredisko na Králikoch a viesť lyžiarsky výcvik pre žiakov  7. ročníka tejto školy. Stredisko podstatne zmenilo svoju tvár k lepšiemu. Staré vleky typu POMA zrušili a nahradili ich kotvovým vlekom Doppelmayr a najmodernejšou štvorsedačkou. Starý vlek EPV pre deti a začínajúcich lyžiarov ostal na pôvodnom mieste.

Odpojiteľná štvorsedačka má dĺžku 676 metrov a kapacitu 2250 osôb za hodinu. Sedačka v mieste nástupu aj výstupu spomalí, je teda prispôsobená aj začiatočníkom a deťom. Zjazdovku v stredisku rozšírili a celková dĺžka tratí je 2,9 kilometra. Tento rok pribudlo okrem nových vlekov aj zasnežovanie.

Horná stanica štvorsedačky na Králikoch

Pôvodný svah bol smerom nadol predĺžený o zhruba sto metrov. Svahy každý deň perfektne upravovali a vlekári  si  svojim prístupom k návštevníkom a ochotou aj začínajúcim lyžiarom pomáhať zaslúžia pochvalu.

Občerstvenie nájdete vedľa sedačky

Malým nedostatkom bolo snáď zrušenie starého veľkého dreveného bufetu (bol síce k dispozícii bufet s vonkajším posedením), ale v prípade chladného počasia je potrebné aj málo tepla. Určitým veľmi milým a zaujímavým riešením bol bufet vedľa sedačky  (igelitový stan) – teplo a dobrá obsluha, jediným mínusom v tomto prípade bola malá kapacita stanu. Stredisko vyhovuje hlavne slabším a začínajúcim lyžiarom. Na lyžiarske výcviky škôl a pod. je priam ideálne, čo bolo vidieť aj na pokrokoch žiakov tejto školy.

Decká, v pozadí upravený menčester

1/1
Zavrieť reklamu