Viva la France – 2. časť FWT v znamení backflipov a nekonečných skokov

9. februára 2010

V Chamonix prebehlo Freeride divadlo, aké sa vidí málokedy. Odohrávalo sa v severnej stene Aiguille Pourrie v stredisku Flégère, vo výške 2500m.n.m., s prevýšením 500 metrov. Najlepšie zo všetkých sa predstavili v extrémne precíznej jazde Francúzi Julien Lopez, ako aj Xavier de Le Rue.

NISSAN RUSSIAN ADVENTURE BY SWATCH 2010 – CHAMONIX. Ak by som bol v Chamonix 4. februára 2010, určite zbožňoval trojicu na stupni víťazov:

Výsledky si stiahnite tu: 

Backflipy dominovali tour

V Chamonix prebehlo Freeride divadlo, aké sa vidí málokedy. Odohrávalo sa v severnej stene  Aiguille Pourrie v stredisku Flégère, vo výške 2500m.n.m., s prevýšením 500 metrov.

Najlepšie zo všetkých sa predstavili v extrémne precíznej jazde Francúzi  Julien Lopez, ako aj Xavier de Le Rue. V celkovom poradí sa na prvom mieste usadili Candide Thovex FRA a snowboardista Mitch Toelderer AUT, ktorý skončil na piatom mieste.  Prvý aj druhý jazdec si jazdu v extrémne exponovanom teréne spestrili backflipmi cez dosť veľké previsy. Nejde o to skočiť ich – správny je, ako vždy, dopad.  

Dá sa už kalkulovať o celkovom víťazovi?

Tento druhý vydarený pretek, dáva veľké nádeje momentálnym  lídrom tohtoročnej FWT pomýšľať nad stratégiami, ako vyhrať celý závod. Kalkulácie ešte nie sú na mieste, pretože dobre vieme, aké  faktory sa stávajú rozhodujúcimi. Či už je to samotný výkon na trati, alebo zdravotný  stav pretekárov, so všetkým sa musí počítať a robiť všetko preto, aby forma zostala do posledného preteku.

Glen Plake pokračuje v show

Show G. Plaka pokračuje epizódou č. 7 , v ktorej možno badať veľkú pohodu medzi pretekármi, čo nás samozrejme veľmi teší.

Víťazom sa stal J. Lopez, ale jazda Seba Michauda s dvomi Backflipmi stojí naozaj za pozretie.

Pokračujeme v Squaw Valley, preteky vo Fieberbrunne zrušili

Freeriding je možnosť, ktorá umožnuje športovcom vyjadriť svoje odlišné štýly v rozličnom teréne, ale nie zákonite zachádzať do extrému. Trať je presne korešpondentná s týmito kritériami, hovorí  Nicolas Hale-Woods, organizátor a zakladateľ Freeride World Tour.

„Niektorí pretekári pochádzajú z Alpine scény a niektorí zasa z Freestyle.  Náš bodovací systém je vyvinutý tak aby dostal každý šancu na víťazstvo.“

Nepriaznivé poveternostné podmienky robia vrásky na čele aj v iných strediskách. Pretek SCOTT Big Mountain Fieberbrunn / Pillerseetal v Rakúsku bol zrušený a podľa ich oficiálneho webu nie je ani preložený na náhradný termín. Len pripomeniem, že sa tu malo pretekať FWT ženy spolu s FWQ.

Blíži sa  NISSAN TRAM FACE SQUAW VALLEY (USA). Priatelia 27. februára 2010 buďte pripravení.

[nggallery id=43]

1/1
Zavrieť reklamu