Vychytávky redakcie – paličky na pálenku, nekonečný svah a svetrík pre foťák

Už v januári sme písali o lyžiarskych veciach, ktoré nás zaujali svojou jedinečnosťou, alebo praktickosťou. Ide o užitočné veci – veď dnes bude reč o lavínovom batohu s airbagom či paličkách, do ktorých sa vmestí až dva deci tekutiny, o oblečení pre fotoaparát a stredisku, ktoré chcú postaviť v Číne – avšak bez lanoviek.

Už v januári sme písali o lyžiarskych veciach, ktoré nás zaujali svojou jedinečnosťou, alebo praktickosťou. Ide o užitočné veci – veď dnes bude reč o lavínovom batohu s airbagom či paličkách, do ktorých sa vmestí až dva deci tekutiny, o oblečení pre fotoaparát a stredisku, ktoré chcú postaviť v Číne – avšak bez lanoviek.

Alkoholové paličky od Komperdellu
Aj keď nie sme zástanci požívania alkoholu na svahoch počas jazdenia, táto inovácia nás zaujala. Na trhu existujú paličky, ktoré môžete naplniť až dvoma decákmi tekutiny, už niekoľko rokov. Škoda len, že nefungujú ako termosky. Využijete ich každopádne, keď sa vo vašom okolí nenachádza žiaden bernardín so súdkom na krku. Ako prvá pomoc v prípade veľkej sibírskej zimy sa ozaj hodia a stopercentne nimi po vytiahnutí očaríte nejedného svojho kamaráta.
Viac info s obrázkami: http://www.komperdell.com/en/poles/freeride_alpin/all_mountain/132_2302_10.php

Alkoholové paličky od firmy Komperdell

Rotujúci kopec
Nikdy nekončiaca zjazdovka je snom mnohých lyžiarov. Vozenie sa na lanovkách v zime a vetre vám dokáže znepríjemniť krásny zážitok z lyžovania. Pri nasledujúcej novinke odpadnú spomenuté dve nepríjemnosti – nepriaznivé počasie a vleky. V krytej hale bude stáť rotujúci prstenec so snehom. Túto vychytávku si však neužijete doma. Najbližšie ju postavia, kde inde, ako v Číne. Ide o 50 metrov široký a 330 metrov dlhý kopec. V závislosti od vašej rýchlosti budete lyžovať na zjazdovke dlhej okolo 400 metrov až 12 míľ.
Viac info s obrázkami, videami a stručným technickým popisom: http://www.skitrac.com/pictures_movies/

Rotujúci svah v Číne

Lavínový batoh s airbagom Float 30
V Čechách a na Slovensku sú promované a veľmi obľúbené batohy s airbagmi Snowpulse (www.snowpulse.cz). Na našom území sú však vychytané a je ich iba niekoľko. Takýchto batohov s podobnými systémami je na trhu viac a do pozornosti Vám dávame nasledovný. Objednať si ho môžete cez internet na nižšie uvedenom linku. Nebudeme hovoriť o výhodách ruksakov s airbagmi. Môže Vám po nafúknutí sa zachrániť život v lavíne, spraviť Vás viditeľným pre záchrancov. Po zatiahnutí za jeden z ramenných popruhov sa uvoľní stlačený kysličník uhličitý, ktorý nafúkne 150-litrový airbag.
Viac info: http://www.backcountryaccess.com/
Video o používaní tohto batoha: http://www.skiingmag.com/float30

Batoh s airbagom

Svetrík pre fotoaparát
Ak chcete, aby Váš fotoaparát nezamrzol a nevybili sa mu batérie, skúste maličkosť s názvom Cozy Camera Bag. Ide o jednoduchú tašku/kapsu vyrobenú z nilonu, neoprénu a fleece. Taška tiež spája Vašu ruku s fotoaparátom, teda nezamrzne nielen foťák, ale aj Vaša ruka.
Viac info: http://www.cozycamerabag.com

Svetrík pre foťák

Ak máte aj vy nejakú zaujimavú časť vybavenia, vylepšenie, či praktickú maličkosť, dajte vedieť v diskusii aj ostatným.

1/1
Zavrieť reklamu