Ako dopadla tretia zastávka FWT v Squaw Valley?

8. marca 2010

Po malej prestávke sa Vám opäť hlásime z tretej zástavky FWT. Dňa 1. marca 2010 si po miernom omeškaní z dôvodov zlého počasia odkrútilo svoje parte Squaw Valley.

Po malej prestávke sa Vám opäť hlásime z tretej zástavky FWT. Dňa 1. marca 2010 si po miernom omeškaní z dôvodov zlého počasia odkrútilo svoje parte Squaw Valley.

Tu sú výsledky:

Men Ski Women Ski Men Snowboard Women Snowboard
  1. Henrik Windstedt (SWE)
  2. Aurélien Ducroz (FRA)
  3. Reine Barkered (SWE)
  1. Jaclyn Paaso (USA)
  2. Ane Enderud (NOR)
  3. Ingrid Backstrom (USA)
  1. Xavier de Le Rue (FRA)
  2. Matt Annetts (USA)
  3. Ryland Bell (USA)
  1. Shannan Yates (USA)
  2. Aline Bock (GER)
  3. Susan Mol (USA)

Traja zo štyroch víťazov na pretekoch si upevnili pozíciu na vrchole v celkovom bodovaní FWT – Windstedt, de Le Rue, Paaso, pred posledným pretekom Nissan Xtreme by Swatch in Verbier.

Pretek sa delil na dve jazdy a výsledný súčet rozhodol o víťazovi.

„Väčšina pretekárov privítala túto možnosť, čo napomohlo aj bezpečnosti samotných pretekárov, ktorí nemuseli zachádzať do extrému v jednej jazde iba kvôli lepšiemu bodovaniu“, povedal riaditeľ FWT Nicolas Hale-Woods (SUI).

Pekné počasie a solídne snehové počasie sľubovali exceletné výkony a skvelú show pre stovky divákov, ktorí boli asi najviac zvedavý na domácu matadorku JACLYN PAASO. Tá sa im odvďačila masívnym dropom z útesu a samozrejme prvým miestom na domácej pôde.

Finálna jazda Jaclyn:

Veľkú radosť nad víťazstvom prejavoval aj Henrik Windsted, ktorý má obrovskú šancu si zopakovať celkové víťazstvo vo FWT 2010, čiže Verbier nám prinesie (ako vlastne každý rok) obrovský boj o prvenstvo.

Finálna jazda Henrika:

NISSAN XTREME BY SWATCH – VERBIER to odpáli 20. marca 2010 a ktorý rozhodne o všetkom. Vtedy my budeme na pretekoch Jasná Adrenalín!

1/1
Zavrieť reklamu