Posledný prašanový deň sezóny, alebo víkend v Zauchensee

30. marca 2010

Ráno presne 5:00 vyrážame z Rusoviec. Zostava: náš medvedicový tím (ja, Mišiak, Danči) a Ivan. Rezort Zauchensee leží pri Salzburgu a patrí do Ski Amade, od Bratislavy je to cca 400 kilometrov.

Ráno presne 5:00 vyrážame z Rusoviec. Zostava: náš medvedicový tím (ja, Mišiak, Danči) a Ivan. Rezort Zauchensee leží pri Salzburgu a patrí do Ski Amade, od Bratislavy je to cca 400 kilometrov.

Z mestečka Altenmarkt odbočíte na horskú cestu, ktorá končí ski rezortom. Stredisko je pomerne malé, ale útulné. Najmä je orientované na všetky strany takže si môžete vyberať kvalitu snehu, na ktorom chcete lyžovať. Lístky sú klasicky drahé, zaplatíte 39 eur za jeden deň.

Pri pokladni nás ale rozveselil pohar Proseca pre ladies zdarma. Mňam.

V noci snežilo, ráno krásne bolo slnko a miestami 10 cm čerstvého prachu. Paráda. Hneď sme sa vyviezli vajcom (1300 až 2200 m.n.m.) a začali kresliť jeden oblúk za druhým. Je tu pekné prevýšenie a krásne ľahko dosažiteľné freeridové terény. Riedky lesík, pláničky a sem tam nejaký žľabík. Keďže bolo veľmi teplo 5 až 10 stupňov, prašan sa nám postupne menil na vatu. Základ je: kto hľadá ten nájde…a my sme našli.

V základni strediska postavili veľký stan Atomic s testovačkou lyží. Nabehli sme tam a vypožičali si najtučnejšie rockeri. Prvý krát som mala na nohách lyže s rockerom a iné už ani nechcem. Nový rozmer lyžovania, ľahkosť hravosť pritom stabilita a super zábava.

Lyže ma dosť rozbláznili, začala som skákať a padať…no a po páde na hlavu som musela predčasne skončiť…nevadí. Bolo super.

Zbehli sme dole vrátili lyže a šli do „auparku“ na drink. Základňa rezortu je totiž podobná malému nákupnému stredisku, obchodíky, bary, reštaurácia a super vychytávka – mramorové vyhrievané lehátka. Celá rozbitá som si ľahla a oddychovala po krásnej lyžovačke.

Web: www.zauchensee.cc; Ak chcete zažiť podobný výlet baby z Medvedice Vám ho pripravia na mieru. Viac info nájdete na www.medvedicatour.sk.

[nggallery id=68]

1/1
Zavrieť reklamu