Zimná sezóna 2009-2010 v Snowmagazíne (časť 1.)

Prečítajte si čo sa dialo uplynulú zimu vo svete lyžovania. Herminátor skončil kariéru, Zuzulka mala väčšinu Sveťáku problémy s kolenom, písali sme o reportážach od Japonska po Kaliforniu… ak ste zimní nadšenci čítajte ďalej, ak potrebujete k prežitiu aj leto, už aj smerujte na www.bikemagazin.sk!

Prvá časť medzi októbrom až decembrom

Magazín sme založili inšpirovaný stránkou Bikemagazin.sk a jej úspechom. Chceli sme prinášať novinky z hôr, lyžovania a podobne. Pre ľudí, ktorí sa radi pohybujú v horách, pre ľudí, ktorí sa radi ocitnú v komunite podobne zmýšľajúcich.

Nastala jar a leto, teda aj čas hodnotenia zimnej sezóny. Pozrime sa, čo ste si na stránkach snowmagazin.sk mohli prečítať. (ak chcete čítať o bajkoch, prejdite radšej na bikemagazin.sk)

Október 2009 – Herminátor ukončil kariéru

Začiatkom októbra sme spustili web. Písali sme o letnej lyžovačke na Novom Zélande.

Strediská sa na sezónu v lete pripravovali, tak isto aj my. Novinky zo stredísk sme opísali v niekoľkých článkoch (Jasná, Vrátna, ). Na Slovensku pribudlo za sezónu päť lanoviek a otváralo sa jedno komplet nové lyžiarske stredisko v Štiavnici.

polke októbra u nás nasnežilo snáď najviac za celú zimu. Z tohto víkendu z Vrátnej pochádza séria úžasných fotiek od Wlada.

Začal sa tiež Svetový pohár v rakúskom Soeldene, pred ktorým Hermann Maier oznámil ukončenie súťažnej kariéry. V Rakúsku sa začalo lyžovať na ľadovcoch. (Kaprun a iné…)

Začali sme písať seriál o amerických strediskách (1. diel – Aspen) a tiež reportáž z výstupu na najvyšší vrch Európy-  Elbrus.

November 2010 – Ozajstná lyžovačka? V Amerike!

Kedže októbrový sneh zišiel a lyžovalo sa stále iba na ľadovcoch, opísali sme naše ďalšie zážitky a skúsenosti z amerických stredísk. Tentoraz to bol Copper MountainArapahoe Basin. Obe strediská ležia v štáte Colorado a nachádzajú sa blízko pri Denveri.

Začali sa predávať lyže na nadchádzajúcu sezónu a schyľovalo sa k Vianociam. Pozreli sme sa teda na lyže v sezóne 2009/2010, čo je pri jednotlivých typoch nové, aké ďalšie marketingové prvky zaviedli výrobcovia. Tiež sme sa zorientovali v nižších typoch lyží, ktoré boli určené víkendovým lyžiarom.

Whistler – dejisko alpských olympijských disciplín. Tri články sme napísali aj z kanadského strediska Whistler, kde pobudla sezónu Katka. (na koniec júna sem má opäť letenku). Do Whistleru sa tiež presťahoval Jano Valaška, ktorý nás občas prekvapil zaujimavou správou či postrehom.

Okrem toho si na jeseň poranila koleno Veronika Zuzulová, bratislavskí lyžiari behali na Kamzíku, plnohodnotne odštartoval SP, pričom Šárka Záhrobská opäť v Aspene vyhrala, v Moskve si odjazdili slalom uprostred mesta. Akreditáciu na organizovanie kurzov inštruktorov lyžovania v novembri nezískal nikto.

Matúš Kozina začal pripravovať seriál o tom, akú výzbroj na lyže si nakúpiť. Boli to jednak freeridové lyževiazanie, prilby, okuliare, lyžiarky...

Niektoré články boli relatívne vtipné. Odviazali sme sa najmä pri extrémnych bežkároch (viaceré podarené videá a český ekvivalent o letnom bežkovaní) a tiež pri tréningu nórskeho skitímu, ktorý tvoria výhradne tri sestry Loesethové.

December 2010 – Ako si vyrobiť vlastné lyže? + výjazd do Talianska

V decembri sme vycestovali so snowmagazínovým tímom do Talianska a nafotili sériu úžasných fotiek v prašane. Zažili sme všetky nálady počasia (-20 až +15 a dážď) ale stálo to za to.

Tiež sme začali pretavovať do písomnej podoby životný sen mnohých lyžiarov. Každý chce mať vlastné lyže. Najlepšia cesta je urobiť si ich v domácej dielničke.

Z amerických stredísk sme v decembri písali o HeavenlySierra at Tahoe v Kalifornii. Keď sem prídete, rozhodne choďte cez San Francisco, kde sa zároveň okúpete v Pacifiku a večer môžete stihnúť ešte niekoľko jázd.

Okrem každodenného spravodajstva (v decembri sa už začínali otvárať jednotlivé strediská u nás, v Rakúsku naplno bežali ľadovce a strediská – Livigno, Dachstein, Stuhleck a iné) sme radili, ako sa zlepšiť, či už v bubnoch, alebo vo freerajde a v ďalších terénoch.

Ako jediní sme porovnali ceny lístkov vo všetkých strediskách u nás. Tie najlacnejšie dedinské vleky vychádzali okolo 10 eur za deň strávený na lyžiach. Najdrahšie a najkvalitnejšie vleky stáli v uplynulej sezóne okolo 30 eur/deň.

Katka začala ako promo na marcový freeridový kemp uverejňovať svoju diplomovú prácu na tému freeride. Každý týždeň sme tiež vytiahli niekoľko freeridových videí, vždy z inej produkcie, regiónu, firmy, či od iných jazdcov…

Druhú časť rekapitulácie minulej zimy dopíšeme už čoskoro.

1/1
Zavrieť reklamu