SPORT life 2010: Freeski kontest, Číňania a aukcia lyží

10. októbra 2010

Víkendový športový veľtrh v Brne nám ukázal okrem tohtoročných noviniek lyží jasnú budúcnosť: do lyžiarskeho biznisu zabrúsili Číňania. Okrem nich ste mohli na akcii vidieť množstvo outdoorového vybavenia, sprievodný program a kopec iného.

Víkendový športový veľtrh v Brne nám ukázal okrem tohtoročných noviniek lyží jasnú budúcnosť: do  lyžiarskeho biznisu zabrúsili Číňania. Okrem nich ste mohli na akcii vidieť množstvo outdoorového vybavenia, sprievodný program a kopec iného.

Časť SPORT life, o ktorej si povieme nižšie, bola zameraná na zimu. Okrem toho však na výstavisku prebiehali omnoho väčšie výstavy a to konkrétne veľtrh bicyklov a bajkového vybavenia, veľtrh karavánov a tiež lodí. Každý si prišiel na svoje.

Aj Čínania už objavili lyžiarsky biznis

Ukázalo sa to na výstavisku. Lyžiarske paličky, prilby, rukavice, topánky a kadejaký iný hardware z čínskej produkcie sa objavil na výstave vo viacerých stánkoch. Jednotlivci či rodinné firmy tu mali svoje zastúpenie. Zrejme je už len otázkou času, kedy sa pustia aj do výroby vlastných lyží.

Práve niektoré modely lyží sme na výstave videli prvýkrát. Napríklad freeridové od českej značky Sporten. Česi v Sportene už skôr montovali freeridové ZAGy, tentoraz to skúsili po vlastnej linke: Vlani odštartovali súťaž na vytvorenie originálneho dizajnu. Niektoré výtvarné prvky sa im celkom vydarili. Ako lyže vyzerajú si pozrite v galérii na konci článku.

Malé zastúpenie lyžiarskych firiem neprekvapilo. Po najväčšom stánku Sportenu a dvoch miest s Rax ski sme mohli vidieť tohtoročné modely lyží Elan, Dynastar, Movement, Lusti, Stockl, Armada, Vist. Amersports so svojimi Atomikami a Salomonmi, či Fischer na veľtrhu neboli. Kto teda išiel do Brna iba kvôli lyžiam, mohol ostať sklamaný, sprievodný program a iné výstavy to vynahradili.

Heliskiing v Kanade na pódiu v Brne

Spievodné akcie boli bohaté. Lozilo sa ozaj všade, v interiéroch naťahali laná do niekoľkých úrovní krížiace sa so slacklajnou. Vonku boli blázniaci sa freeskieri a boarderi, zúriaca kapela a iné. Snáď vyvrcholením sobotného programu bola prednáška Mikiho Knižku o heliskiingu v Kanade. Miki prednášal na Snowmagazínovom kempe v marci. Kto sa chce dozvedieť o výborných podmienkach Severnej Ameriky, pokojne nech zavíta na stránku Mouintainpro guiding.

Keďže výborná atmosféra brnenského veľtrhu sa slovami opísať nedá, pozrite si radšej foto pod článkom.

[nggallery id=75]

1/1
Zavrieť reklamu