Vyšlo jesenné číslo časopisu Snow

4. októbra 2010

Vyšlo jesenné číslo časopisu SNOW. Pozrite si jednoduchý prehľad jeho obsahu.

Niekoľko tipov z obsahu od autorov magazínu

The best snow-photographers

Rocker alebo kam to všetko speje

Podľa  rétoriky výrobcov a obchodníkov začala klasickým lyžiam – to už  dávno nie sú rovné, ale aj tým vašim karvingovým – zvoniť hrana:).

Vaša druhá koža

Aj tak sa dá nazývať prvá funkčná vrstva, ktorá je pilierom cibulového štýlu obliekania. Bez nej by následná druhá izolačná a tretia ochranná vrstva plnily svoju úlohu iba obmedzene.

Aj šampóni boli deti

Neboli sme iní, len z nás nevyrástli majstri sveta ani olympijskí víťazi. Napriek tomu sú spomienky na detstvo a prvé kroky na lyžiach rovnaké. Hviezdy tiež začínali s plastovými lyžami a na hory jazdili iba cez víkend.

Pizza alebo pluh?

Rubrika venovaná deťom – nácviku a zdokonaleniu ich lyžiarskej techniky. Celým seriálom detskej výuky Vás bude sprevádzať – opičiak  APU.

Lyžovanie na plagátoch

Fenomén lyžovania v minulosti časom natoľko zosilnil, že si vyžiadal potrebu, ako by sme povedali dnes, masovej komunikácie a cieleného marketingu za využitia všetkých vtedy dostupných prostriedkov. Jedno z nosných médií, ktoré bolo schopné podať informácie a tiež atmosféru, boli plagáty. Plagáty ako umelecké diela svojho druhu, ale zároveň ako reklamné nosiče.

Aljaška v prašane

Partička Čechov sa vybrala na Aljašku. Zamilovali si prírodu, prudké svahy, mäkký, rýchly a stabilný sneh… „Aljaška bola presne taká, akú som si vysníval: najlepší sneh, najprudšie  svahy, nádherné hory a divoká príroda. A parta fajn ľudí,“ zhŕňa zážitky Robin Kaleta.

Freeride guide Sulden

Top 10 rakúskych horských chát

Kam vyraziť na skialpoch v rakúsku? Možností je veľa, získajte inšpiráciu.

Furlánsko – Alpy nad Jadranom

Lyžiarske Taliansko nezačína Dolomitmi, ale Julskými Alpami a regiónom s názvom Furlánsko–Julské Benátsko. Typické pozitíva Talianska – slnko, krásne hory a menčester za ostatnými strediskami nazaostávajú, ale obchodná značka ešte v povedomí lyžiarov chýba.

Obor Bregenzského lesa

Nové prepojenie lanoviek spája menší a starší areál nad obcou Mellau s rekreačným, väčším a vyššie položeným Damülsem v Bregenzskom lese na západe Rakúska. Svahy sú rozprestreté v pahorkatine a nesú  pomerne členité a hravé zjazdovky všetkých sklonov vo výškach 1500 až 2000 metrov nad morom.

Zurich, ktorému by sa ani Lenin nedivil

Najpohodlnejšie mesto Európy – Zurich má predmestia, ktorými by sa v minulosti radšej nechválil. Reč je o epochce, keď Zürich West boli slumy – podobné, aké dnes existujú na predmestiach miest Indie alebo  Južnej Ameriky.

1/1
Zavrieť reklamu