Vyšiel časopis SNOW, zameraný je na bezpečnosť na svahoch

12. novembra 2010

Pár tipov z najnovšieho čísla časopisu SNOW.

Pár tipov z obsahu časopisu:

Veľká bublina (ne)bezpečnosti

Bezpečnosť je veľkou témou a zároveň biznisom dnešných dní. Chrániť sa proti rôznym druhom nástrah musel už aj pračlovek, dnes však preniká do našich životov stále viac a viac. Zostaňme pri lyžovaní.

Priestor

Akonáhle sa rozhovor pri pive otočí na lyžiarske strediská, objavia sa zmienky o „preplnených zjazdovkách“. Častokrát tieto reči prevažujú nad ohováraním rád na vleky. Nové vleky čakanie na vleky odstránili, ale zhoršili zaplnenie zjazdových tratí. Násobky prepravných kapacít ľudí vrhnú do priestoru, ktorý sa zväčšil iba minimálne.

Autom na lyžovačku

Cesta na hory je nebezpečnejšia ako lyžovanie samo. Základné predpoklady zhŕňa nasledujúci článok.

Česko 2010 – boom lanoviek

V roku 2006 sprevádzkovali v Česku 14 nových lanoviek. Po slabšom období je tu rok opäť bohatý na investície. Tohto roku pribudlo u našich západných susedov osem lanoviek.

Slovensko – prehľad noviniek

Rakúsko – prehľad noviniek

Novinky v Štajersku

Nemecko – prehľad noviniek

Taliansko – prehľad noviniek

Južné Tirolsko – projekty v blízkej budúcnosti

Všetky zámery stredísk v južnom Tirolsku sú zakotvené v regionálnom pláne lanoviek, vlekov a zjazdoviek, ktorýkaždých 10 rokov potvrdzuje miestna vláda. Ak ich prevádzkovatelia splnia limity dané ochranou prírody a zaistia financovanie, môžu nehom niekoľkých rokov stavať nové lanovky a zjazdovky či stojace zariadenia modernizovať. Postupný, ale neustály rozvoj je s odstupom niekoľkých rokov veľmi dobre vidieť.

Švajčiarsko – prehľad noviniek

Švajčiarsko – kedysi a dnes

Francúzsko – prehľad noviniek

1/1
Zavrieť reklamu