Daron Rahlves vyhral skicross ponad alpské chatky

30. decembra 2010

Preteky sa volajú Red Bull Hüttenrallye. Štartuje sa hromadne, bez lyží, z chatky. Pretekári z nej vybehnú, obujú si lyže, potom súťažia na trati pripomínajúcej skicross avšak pomedzi (znamená ponad, cez a naprieč) alpské domčeky.

Preteky sa volajú Red Bull Hüttenrallye. Štartuje sa hromadne, bez lyží, z chatky. Pretekári z nej vybehnú, obujú si lyže, potom súťažia na trati pripomínajúcej skicross avšak pomedzi (znamená ponad, cez a naprieč) alpské domčeky.

Akcia sa konala pár dní pred Vianocami v horách nad známym rakúskym lyžiarskym strediskom St. Anton. Zápolenie, v ktorom freeskieri proti skicrossárom, profesionáli proti amatérom hľadajú najrýchlejšiu líniu. Skicrossový špecialista Daron Rahlves využil svoje dlhoročné skúsenosti a dominoval od prvej jazdy. Najrýchlejšou ženou bola Švajčiarka Fanny Smith. Preteku sa zúčastnil aj najlepší český skicrosár Tomáš Kraus.

Pre lepšiu predstavu ako to celé prebiehalo si pozrite nasledovné video z akcie:

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’https://snowmagazin.relaxmagazin.sk/wp-content/gallery/hutten-rallye-vyhral-rahlves/hutten4.jpg’]http://www.youtube.com/watch?v=ULQKL_8xQgo[/pro-player]

Preteky ponad chatičky a domčeky

V oboch kategóriách sa štartovalo sa systémom Le Mans. Teda iba tí, ktorí rýchlo vedeli naskočiť do viazania, mali reálnu šancu postúpiť do ďalšieho kola. Trať merala 2-kilometre so skokmi nad horskými chatami ponad stromy a iné prírodné prekážky.

Prví traja v cieli postupovali do ďalšieho kola, keď v každej vždy v prvom kole štartovali v šestici dvaja profesionáli a štyria amatéri. Na Red Bull Hüttenrallye štartovalo celkovo 12 žien a 48 mužov, ktorí sa počas celého dňa tešili slnkom zaliatemu svahu v kolíske alpského lyžovania v St. Anton am Arlberg.

[nggallery id=118]

Rahlves sa auta zriekol v prospech strieborného tiroláka

,,Rád jazdím takticky od štartu, súboje head-to-head so súpermi. Odštartovať sezónu víťazstvom je unikátne, najmä v St. Antone,” vyškieral sa usmiaty americký lyžiar Daron Rahlves. Ten dal predčasný vianočný darček iba 20-ročnému tirolskému mladíkovi Lukasovi Hüblovi. V darčeku sa skrývala Daronova výhra – novučičké Suzuki Swift.

,,Neuveriteľné! Neviem čo povedať,” lapal po dychu Hübl. “Ak by mi niekto pred pretekmi povedal, že budem stáť na stupni víťazov vedľa Darona Rahlvesa, určite by som tomu neveril.” Na bronzový stupienok vystúpil ďalší Rakušan Stefan Moser.

Ženy porazila iba 18-ročná Fanny Smith

V ženskej kategórii zvíťazila 18-ročná skicrossárka Fanny Smith, ktorá pár dní pred pretekmi zvíťazila vôbec prvý krát na podujatí Svetového pohára v talianskom Innichene. Aj ona získala auto od Suzuki. Presne včas,  veď na Vianoce sa stane čerstvou držiteľkou vodičského preukazu a bude si môcť na ňom aj zajazdiť.

Red Bull Hüttenrallye – Výsledky

Ženy
1. Fanny Smith (SUI)
2. Ophelie David (FRA)
3. Seraina Murk (AUT)

Muži
1. Daron Rahlves (USA)
2. Lukas Hübl (AUT)
3. Stefan Moser (AUT)

1/1
Zavrieť reklamu