Reportáž a novinky tohtoročnej sezóny na ľadovci Stubai

7. decembra 2010

V stredu skoro ráno sme vyrazili z Bratislavy a už o 12-tej boli na lanovke na ľadovec Stubai. Cesta trvá 6-hodín a naozaj sa to oplatí aj na tri dni. Stredisko je obrovské. Prečítajte si ako to tam vyzerá tento rok a čo nové pribudlo.

V stredu skoro ráno sme vyrazili z Bratislavy a už o 12-tej boli na lanovke na ľadovec Stubai. Cesta trvá 6-hodín a naozaj sa to oplatí aj na tri dni. Stredisko je obrovské. Prečítajte si ako to tam vyzerá tento rok a čo nové pribudlo.

Počasie vyšlo, freeride tesne vedľa zjazdovky

Prvý deň sme mali polooblačno, málo ľudí,  množstvo upravených a prázdnych zjazdoviek, ale hlavne kopec možností na freeride. Teda myslím taký ten ľahko dostupný freeride. Stačilo naozaj prejsť pár metrov od zjazdovky a už sme sa vozili v parádnom prašane. Celé tri dni až do nášho príchodu snežilo.

Každú jazdu sme si dali svoju linku a stále sme to nerozjazdili. Ubytovanie všetkých druhov v pohode nájdete na každom rohu v celom údolí Stubaital. Druhý deň bolo pravé „azúro“. Zjazdovky sme zase obišli a našli si kopec nových nepojazdených terénov, na ktoré v noci ešte trochu nasnežilo.

Pár jázd sme ojazdili aj v širokom žľabe priamo za snowparkom. Na záver to bolo krátkych 15 minút šliapania smerom k vleku. Po lyžovačke sme popozerali miestne športové obchody – síce sme nenašli žiadne nové freeride model,y ako som tajne dúfala, ale aspoň sme si pozreli oblečenie, kvalitu ako Peak Performance a Maloja.

Posledný deň bol dosť zlý, v stredisku nebola žiadna viditeľnosť, svietilo také difúzne svetlo, keď vôbec nevidíte nerovnosti. K tomu sa pridalo mínus 20 stupňov Celzia. Samozrejme, že sme to nevzdali a vyjazdili 2,5 denný lístok za 75,5 eur. O piatej sme spokojní a unavení vyrazili domov.

Novinky na ľadovci Stubai

Hastí čaká na stubaiskom ľadovci 140kilometrov upravených zjazdových tratí, zimná krajina a sánkarske dráhy, ale tiež Stubajský park – Stubeier ZOO. Stubaiský ľadovec je najväčšie ľadovcové územie v Rakúsku, kde sa lyžuje. Vrchol strediska leží vo výške 3200 metrov nad morom. Tu sa nachádza najvyššie položená reštaurácia v Rakúsku a tiež terasa, ktorú sprevádzkovali v roku 2008. Z vyhliadkovej plošiny sú pre turistov Alpy ako na dlani.

V tejto zimnej sezóne pribudol v Stubaiskom údolí tiež vlek Daunscharte, ktorý spojil dve nové zjazdovky a rozšíril oblasť ľadovca Daunferner. Ďalej to je nový návrh detského centra a lyžiarskej školy s názvom Lyžiarsky parkBIG Family Stubai. V obrovskom areáli s klubovňou sa vám postarajú aj o deti do troch rokov, ale tiež o pubertiakov do 15 rokov:). Nie náhodou Stubai v testoch vysoko hodnotia ako stredisko vysoko zamerané práve na rodinnú lyžovačku.

Na stubaiskom ľadovci tiež postavili novú údolnú stanicu v údolí so zastrešeným, bezbariérovým vstupom k lanovkám a veľkú úschovňu lyží.

Akcie tohtoročnej sezóny

SportScheck Biwak Camp 7.-9.1.2011
Bivakový kemp vo výške 3210 metrov. Teploty tu klesajú až na mínus 20 stupňov Celzia.

Big Family Schneefest 25.2.2011
Rodinný festival s bohatým programom.

Stubai Jam 9. April 2011

1/1
Zavrieť reklamu