Salomon Sentinel – freeridovka od Salomonu na rok 2011

13. decembra 2010

Salomon, ako jedna z mála spoločností ponechal freeridové lyže zo sezóny 2009-2010 aj na nasledujúcu sezónu. Slovami kartuziánskych mníchov „čo nie je deformované, netreba reformovať“. Ostatné firmy reformujú svoje lyže podľa najnovšej módy, marketingové oddelenia pracujú na plné obrátky zatiaľčo Salomon ostal verný osvedčenej kolekcii.

Lyže Salomon Sentinel aj s viazaním môžete vyhrať so stránkou Snowmagazin.sk v zimnej súťaži. Kliknite pre viac info. Prečítajte si o Sentineloch viac a získajte v článku  odpovede na súťažné otázky. Ak lyže nevyhráte, môžete si ich odskúšať na freeridovom kempe.

Salomon, ako jedna z mála spoločností ponechala freeridové lyže zo sezóny 2009-2010 aj na nasledujúcu sezónu. Slovami kartuziánskych mníchov „čo nie je deformované, netreba reformovať“. Ostatné firmy reformujú svoje lyže podľa najnovšej módy, marketingové oddelenia pracujú na plné obrátky zatiaľčo Salomon ostal verný osvedčenej kolekcii.

Sentinely sú však iné. Do tohtoročnej kolekcie ich Salomon zaradil prvýkrát. Ide o fungl novú freeridovú lyžu s celodreveným jadrom sendvičovej konštrukcie. Vpredu je jemný 30 centimetrový rocker.

Lyža je podľa amerického Powder magazínu dizajnovaná pre mladých silných lyžiarov, ktorá chcú dobre zajazdiť za hociakých podmienok. Slovami Ricka Armstronga: „Som fanúšikom Sentinelov a jazdím na nich okolo rezortu Jackson Hole vo všetkých terénoch.“ Lyža sa dobre správa v skalách a inom neupravenom teréne, tiež v lese medzi stromami a podobne.

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’https://snowmagazin.relaxmagazin.sk/wp-content/uploads/2010/12/sentinel_baby.jpg’] http://www.youtube.com/watch?v=_lsW2aMxXu0[/pro-player]

Konštrukcia

Rocker

Rocker ovládol tohtoročnú zimnú sezónu. Sentinely majú podobne ako Salomony Dictatory rocker 30 centimetrov. (čo je to technológia rocker sa dočítate tu) Rocker je iba na špičke lyže, pätka ostáva rovná.

Šírka špičky lyže je 129 milimetrov, čím sa samozrejme nemôže porovnávať s prašanovkami (napríklad Powder od Salomonu, ktoré majú koniec koncov lastovičí chvostík) alebo Salomonami Dictator. Zato 129 milimetrov je dosť na to, aby lyža krásne plávala po prašane. Presne 95 milimetrov pod viazaním je oveľa viac ako mali freeridové lyže pred niekoľkými rokmi, ale zato iba o málo viac ako tohtoročné allmountain lyže od iných firiem. Pätka je krásne rovná.


Dizajn

  • MOC: okolo 800 euro s viazaním
  • Dĺžka: 170 cm, 177 cm, 184 cm, 191 cm
  • Rozmery: 129-95-121
  • 300 mm rocker; celodrevené jadro; sendvičová konštrukcia

Lyže si tiež môžete odskúšať na freeridovom kempe Snowmagazínu, ktorý sa uskutoční na Kamennej chate pod Chopkom. Sledujte fan stránku kempu na facebooku.

Salomon a freeride jednoducho ide dokopy. Dokazuje to veľmi úspešné spojenie najlepších jazdcov na svete v takzvanej Salomon freeski TV. Tento rok funguje televízia už štvrtú sezónu. Ak ste ešte nevideli žiadne zábery tejto už kultovej internetovej televízie, prekliknite sa na tento link: Salomon freeski TV.

1/1
Zavrieť reklamu