Sliezky dom po rekonštrukcii: zážitkové pobyty a wellness

21. decembra 2010

Ak chcete s partnerom vyskúšať ubytovanie v hoteli, zapojte sa so Snowmagazínom do súťaže Snow. Tento týždeň môžete vyhrať pobyt na dve noci na Sliezskom dome pre dvoch. V pobyte je započítaná plná penzia, vývoz skútrom do hotela a vstup do wellness.

Rok a pol trvala rekonštrukciy Sliezskeho domu uprostred Velickej doliny vo Vysokých Tatrách. Dnes je hotel komplet vynovený, nájdete tu wellness s viacerými saunami, príjemnú kuchyňu a parádny výhľad na okolité kopce.

Ak chcete s partnerom vyskúšať ubytovanie v hoteli, zapojte sa so Snowmagazínom do súťaže Snow. Tento týždeň môžete vyhrať pobyt na dve noci na Sliezskom dome pre dvoch. V pobyte je započítaná plná penzia, vývoz skútrom do hotela a vstup do wellness.

Velická dolina vo Vysokých Tatrách sa rozprestiera východne od Gerlachovského štítu. Turisti vchádzajú do tejto typickej tatranskej doliny výstupom po chodníku z Tatranskej Polianky po zelenej značke, po Tatranskej magistrále smerom z Hrebienka po červenej značke, priamo zo Starého Smokovca po žltej alebo od Batizovského plesa znova po červenej značke. Prípadne môžu dokráčať cez Poľský hrebeň, v tom prípade si ju prejdú v celej jej dĺžke i kráse. Chodníky zo všetkých 5 strán sa pretínajú v srdci Velickej doliny, na brehu Velického plesa pri Horskom hoteli Sliezsky dom.

Dvojročná rekonštrukcia skončila a hotel funguje celoročne

Prvá zmienka o Sliezskom dome sa vedie od roku 1871. Bola to kamenná stavba. O tri roky neskôr ju zmietla snehová lavína. Prvá prízemná novostavba bola otvorená 2. júna 1895. V rokoch 1907 a 1908 sa pôvodná chata rozšírila priestrannou prístavbou. Velická dolina rokmi získavala na popularite a Sliezsky dom sa stal ideálnym východiskom pre výstupy na najvyšší vrchol, Gerlachovský štít.

[nggallery id=113]

Táto ideálna situácia však netrvala dlho, v  roku 1962 vznikol požiar a chata do rána úplne vyhorela. Nový hotel bol uvedený do prevádzky v roku 1968 a turistom slúži dodnes. Prešiel niekoľkými zmenami, v roku 2009 a 2010 celkovou rekonštrukciou, a od decembra 2010 ponúka svoje služby hosťom v novom designe. Hotel je otvorený 7 dní v týždni, 12 mesiacov v roku.

Internet, masáže a wellness

Horský hotel Sliezsky dom pod Gerlachom je najvyššie položený hotel na Slovensku. Po kompletnej rekonštrukcii ponúkne ubytovanie v 36 izbách a 8 apartmánoch, ktoré vychádzajú z pôvodnej historickej dispozície budovy. Ubytovanie je prispôsobené aj pre potreby a komfort imobilných hostí.

V celom areáli hotela je pre návštevníkov bezplatné vysokorýchlostné pripojenie na internet. Hotelová reštaurácia si Vás získa svojou jedinečnou atmosférou a výbornou gastronómiou s prvotriednymi službami. Jej priestory sú navrhnuté pre 50 až 90 hostí. Pre peších turistov bude k dispozícii samoobslužná reštaurácia s hotovými jedlami a typickými tatranskými pochúťkami. Počas pekných dní svoju kapacitu rozširuje o letnú terasu s nezabudnuteľným výhľadom na Velickú kotlinu.

Novinkou v hoteli je i wellness starostlivosť v exkluzívnom prostredí: fínska alebo parná sauna, jacuzzi s plazmou, služby maséra či presklenená odpočívareň s výhľadom na Velické pleso robia z relax centra na hoteli jedinečný zážitok.

Hotel sa zameria na zážitkovú turistiku a adrenalínové športy

Zážitkové, adrenalínové pobyty sú ďalšou novinkou, ktorú Sliezsky Dom ako jediný na Slovensku ponúka! Víkend či týždeň naplnený výnimočnými chvíľami v horách čaká iba na Vás. Prežijete počas neho pohyb v rôznom teréne, ľadovú smršť i hrozbu lavíny. Naučíme Vás bojovať so živlami a zasvätíme Vás do tajov skialpinizmu. Môžete sa postaviť na vrchol Gerlachu, zvládnete mačky aj čakan.

Pripravili sme pre Vás prekvapenia a zábavu. Okrem teplého a nepremokavého oblečenia nepotrebujete kupovať žiadne mačky, čakan či skialpovú výbavu…Sliezsky dom sa o všetko postará! Najlepšie chutí adrenalín v zime!

1/1
Zavrieť reklamu