Ďalšie kolo FWT: Engadin St. Moritz 2011

2. februára 2011

Engadin St. Moritz, Švajčiarsko – Január 30, 2011 – Henrik Windstedt (SWE) a Matt Annetts (USA) sa postavili na stupeň víťazov. Obaja rajderi využili skalami naplnený severný svah hory Corvatsch.

Engadin St. Moritz, Švajčiarsko – Január 30, 2011 – Henrik Windstedt (SWE) a Matt Annetts (USA) sa postavili na stupeň víťazov. Obaja rajderi využili skalami naplnený severný svah hory Corvatsch.

K miestu štartu museli zlaňovať a trochu si aj pošliapať na to, aby sa dostali k  jednému z troch štartov na 3127m vysokom vrchu. Svah s prevýšením 550 metrov bol strmý 45˚-60˚. Robí to pretek najstrmším na celej tour.

Výsledky

Muži ski Muži snowboard
  1. Henrik Windstedt (SWE)
  2. Torgrim Vole (NOR)
  3. Seb Michaud (FRA)
  1. Matt Annetts (USA)
  2. Mitch Toelderer (AUT)
  3. Flo Orley (AUT)

Ski Men

Zraky všetkých sa upierali na  Auréliena Ducroza (FRA), víťaza z predošlého týždňa. Ten však nenapodobnil skvelú minulotýždňovú jazdu. Aurélien bol po preteku veľmi šťastný, pretože vyjsť z 15 metrového pádu na skalu bez ujmy sa dá naozaj nazvať len šťastným.

[nggallery id=134]

Henrik Windstedt (SWE) sa stal víťazom. Predviedol jazdu, po ktorej padla sánka nejednému divákovi. Hladká a rýchla, kontrolovaná jazda, vrátane čisto doskočených dropov, vystrelila Henrika na prvé miesto tohoto preteku.

Druhé miesto patrilo Torgrim Volovi (NOR), ktorý bol v čele bodovania až pokiaľ neodjazdil Henrik. Hneď po ňom nasledoval „pán rajder“ Seb Michaud (FRA), ktorý podľa môjho názoru mohol kľudne vyhrať. (nebyť jeho zaváhania v strednej časti trati). Seb ukázal v čom spočívajú jeho skúsenosti – „mohutným” dropom a (ako sám povedal) improvizácii po zbytok trate. Podarilo sa mu odbočiť viac doľava, čo privítal ako „veľkú zábavu“. Seb zakončil svoju jazdu krásnym backflipom. Jazda mu zabezpečila tretie miesto.

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’http://www.funsporting.com/pics/235_custom_1.jpg’]http://www.youtube.com/watch?v=gXXqBeSKzhU[/pro-player]

Snowboard Men

Podobne ako pri lyžiaroch, aj v kategórii snowboard sa očakávalo víťazstvo Xaviera de Le Rue (FRA). Xavier evidentne nemal svoj deň a porazil ho Matt Annetts (USA). Lokálni rajderi  si nevedeli vynachváliť podmienky na hore Corvatsch a  podobne sa vyjadroval aj Matt.

Vytiahol  jazdu s peknými skokmi so slušným štvormetrovým dropom, ktorý krátko pred ním rozjazdili lyžiari. Strednú časť potom zvládol čistým kontrolovaným štýlom a nakoniec svoju jazdu zakončil opäť skokom.

FWT sa presúva na Severoamerický kontinent

:
Crystal Mountain 2011 (USA)
7.2 2011 – Muži Snowboard
North American Freeskiing Championships Kirkwood 2011 Sierra Nevada (USA)
25.2 2011 – Muži / Ženy – Ski

1/1
Zavrieť reklamu