Tále – malé, ale príjemné stredisko

7. februára 2011

Tále sú malé, ale príjemné stredisko kde sa stretnete s ochotou na každom kroku. Aj napriek krátkym zjazdovkám pre náročného lyžiara, sa aj tu dá, s príjemnou spoločnosťou vylyžovať do sýtosti.

Tále sú malé, ale príjemné stredisko kde sa stretnete s ochotou na každom kroku. Aj napriek krátkym zjazdovkám pre náročného lyžiara, sa aj tu dá, s príjemnou spoločnosťou vylyžovať do sýtosti.

Tále sú stredisko v srdci Horehronského regiónu. Nadmorská výška začína na 580 metroch a končí na 860 metroch. V stredisku je šesť vlekov s celkovou dĺžkou zjazdoviek 2,77km. Všetky sú v dosahu zasnežovacej techniky. Zjazdovky sú smerované na sever, severovýchod čo zaručuje, že technický sneh sa tu udrží ešte aj v marci.

So 4110 osobami za hodinu sú prepravné kapacity viac než dostačujúce. Prepravu zabezpečujú výlučne pomy, z toho dve sú s odpojitelným uchytením a zvyšok s pevným uchytením „tyčí s tanierom“ na lane, teda sa stále točia.

Zjazdovky sa hodia na carvovanie

Zjazdovky sú rozdelené do štandardných troch kategórií  modrá, červená, čierna. Pre dobrého lyžiara sú všetky modré až modročervené, majú však dostatočnú šírku a teda môžete pekne carvovať.

Pokiaľ sa len učíte lyžovať máte k dispozícii lyžiarsku školu aj požičovňu výstroje. Odporúčam požičovňu v neďaľekej dedine Bystrá, je otvorená dlhšie ako tá priamo v stredisku a keď sa vám podarí prísť na večerné lyžovanie bez výstroja, alebo máte poruchu na tom vašom, je to jedinná vaša nádej.

Ak nie ste autom narazíte na všade prítomnú ochotu ľudí vám pomôcť a udržať si vás v stredisku. O nás sa náš “strážny anjel“ postaral.

Nasýtiť sa pod vlekom môžete aj francúzskymi palacinkami

V stredisku funguje večerné lyžovanie na dvoch zjazdovkách za pomoci troch vlekov. Osvetlené zjazdovky sú dlhé 1,5 km a vždy pekne upravené ratrakom. Nevýhoda je slabé svetlo, absencia osvetlenia aj na najvyšsej a najstrmšej časti hlavnej zjazdovky a neoznačené okraje, kde sa ešte dá lyžovať a kde už radšej nie 🙂

V areáli strediska sú dve reštauácie a dokonca stánok s francúzkymi palacinakmi. Pri vleku sa nachádza parkovisko číslo 1. Druhé je vzdialené cca. 500 metrov a obsluhuje ho nepretržite skibus. Skibus obsluhuje aj hotely v blízkosti.

Denný lístok (9:00-16:00) kúpite za 16 euro. Ak máte menej ako 18 rokov tak za  12 euro a deti do 12 rokov sa povozia za 8 euro.

Lístok na večerné lyžovanie (piatok a sobota  18:00 – 21:00) môžete kúpiť 3, alebo 5 hodinový. Nevyčerpané hodiny môžete využiť kedykoľvek v sezónne.

Všetky ostatné informácie získate na www.tale.sk

[nggallery id=139]

1/1
Zavrieť reklamu