V nedeľu organizujeme skicross v stredisku Salamandra pri Banskej Štiavnici

22. februára 2011

Snowmagazín spoločne s lyžiarskou školou Snowsports Academy a strediskom Salamandra resort pri Banskej Štiavnici organizuje verejný pretek v skicrosse pre malé detičky. Prihláste svoje deti, alebo sa prídite pozrieť na úžasnú akciu. Vlani štartovali na trati plnej prekážok, skokov a iných terénnych nerovností aj dve trojročné dievčatá.

Snowmagazín spoločne s lyžiarskou školou Snowsports Academy a strediskom Salamandra resort pri Banskej Štiavnici organizuje verejný pretek v skicrosse pre malé detičky. Prihláste svoje deti, alebo sa prídite pozrieť na úžasnú akciu. Vlani štartovali na trati plnej prekážok, skokov a iných terénnych nerovností aj dve trojročné dievčatá.

Prihlásiť sa môžete na tomto linku.

Čo je to skicross?

Po olympiáde v kanadskom Vancouveri, kde mal skicross ako disciplína premiéru ho mnohí už poznajú. Na kopci sa postaví trať s umelými prekážkami, ktoré jazdcom sťažia jej prechod. Sú to okrem veľkých skokov, bubny a klopené zatáčky. Táto disciplína sa u nás vyskytuje iba zriedka a detské preteky sú priam výnimkou. Pre rozšírenie povedomia o nej sme sa ich rozhodli zorganizovať aj my.

Deti budú v skicrosse pretekať po jednom. Trať bude vyznačená farebnými sprejmi, bránkami a tiež páskou. Kategórie sú rozdelené podľa veku a samozrejme vo svojej kategórii vyhráva ten s najlepším časom. Fotky zo vlaňajšieho skicrossu:

[nggallery id=46]

1/1
Zavrieť reklamu