Ako skončili zastávky svetovej tour vo freeride v Rusku a USA?

13. marca 2011

Ako skončili posledné dva preteky World Freeride Tour 2011 v USA a Rusku. Do popredia sa dostal bývalý víťaz Jasnej adrenalínu, iba 22-ročný Francúz Jeremy Prevost. Favoriti pretekov pohoreli (respektíve popadali).

Severoameričania berú víťazstvo Kirkwoode, USA

  • Muži Ski 1/ Josh Daiek (USA)  2/ Kevin O’Meara (USA)  3/ Guerlain Chicherit (FRA)
  • Ženy Ski: 1/ Angel Collinson (USA)  2/ Janina Kuzma (NZ)  3/ Rebecca Selig (USA)

Kirkwood, California, USA – 01.03 2011– Preteky sa rozdelili do dvoch dní. Veľký počet jazdcov chcel vytiahnuť na rozhodcov to najlepšie z Big Air talóna a predvádzali skoky ako na bežiacom páse. Asi netreba pripomínať, že si to vyžiadalo aj nezvyčajne vysoký počet pádov.

Kirkwoodské delo Josh Daiek (USA) si zapísal vôbec svoje prvé víťazstvo na domácej pôde. Angel Collinson zasa vyhrala Ski ženy. Ak sa pýtate čo sa stalo s top rajdermi, ktorých sme zvyknutí vidieť na prvých priečkach, je nutné povedať, že jednoducho nevyužili druhý deň pretekov. Ich nie moc bodované jazdy zamiešali karty v celkovom bodovaní FWT 2011. Mladý talent z Francúzska Jérémy Prévost prevzal vedenie v celkovom bodovaní. Janette Hargin (SWE) je stále vo vedení, ale náskok sa ztenšuje.

[nggallery id=148]

Vysoko talentovaná skupina rajderov z okolia Kirkwoodu, boli práve tí, ktorí dominovali preteku. Veľkým hrdinom dňa sa stal Josh Daiek (USA), nasledoval ho Kevin O’Meara (USA) zo susedného Squaw Valley a Guerlain Chicherit (FRA), ktorý presvedčil všetkých zainteresovaných o tom, že i napriek prestávke vo FWT stále dokáže bodovať naplno.

Top rajderi predviedli najlepšie jazdy zo všetkých, nanešťastie ukončených väčšinou pádom.  Jérémy Prévost  (22 ročný), sa kvalifikoval z Freeride World Qualifier minulú sezónu. V Kirkwoode sa mu bedňa neušla a skončil na štvrtom mieste.

Soči – Rusko dobyli Francúzi sa Rakúšania

  • Ski muži: 1/ Samuel Anthamatten (SUI) 2/ Aurélien Ducroz (FRA) 3/ Stefan Hausl (AUT)
  • Snowboard muži: 1/ Flo Orley (AUT) 2/ Mitch Toelderer (FRA) 3/ Jonathan “Douds” Charlet (FRA)

Soči, Rusko– 06.03 2011 – Dvojdňový pretek, modré nebo, perfektný Kaukazský prach. Taký bol posledný víkend v oblasti, ktorá bude hostiť alpské disiplíny Olympijských hier v roku 2014.

Švajčiarsky lyžiar Samuel Anthamatten a Rakúsky snowbordista Flo Orley si odnášajú zo Soči zlato. Obaja rajderi kompletne otočili celkové bodovanie a obaja sú na prvej priečke.

Podmienky boli vynikajúce a preskupenie dátumov jednotlivých pretekov celej FWT 2011 prináša svoje ovocie. Podmienky v Soči ponúkli rajderom, aby sa trochu odviazali a motivovali ich k úžasným jazdám. Plynulé jazdy, rýchle lajny, triky, mocné backflipy a ešte aj 360-tky z obrovských brál.

[nggallery id=147]

Prvý deň sa niesol v znamení požičaných lyžiarok z miestnych požičovní a oblečenia od svojich kolegov. Stratená batožina dorazila až na druhý deň preteku. Presne toto bol aj dôvod, prečo sa nakoniec rozhodlo o tom, že výsledky z prvého dňa sa nepočítali. Samuel Anthamatten (SUI) jazdiaci na divokú kartu sa umietnil na prvom mieste, keď perfektne predviedol svoje schopnosti. Rýchla lajna, technické jazda plná čistých skokov mu zabezpečila víťazstvo. Aurélien Ducroz (FRA)  skončil na druhom mieste, aj napriek natiahnutému kvadricepsu. Stefan Hausl (AUT) bol až tretí.

Snowborderi sa zvláštnym spôsobom dokázali vyhnúť strateniu batožiny a v prvý a aj druhý deň zabávali divákov technicky dokonale zvládnutými jazdami. Výsledky z oboch dní sa nakoniec spočítali a priemer bol pre konečný výsledok rozhodujúci. Víťaz Flo Orley (AUT), za ním jeho kamoš a krajan Mitch Toelderer (AUT) ako druhý. Jonathan Charlet (FRA) vyhral prvý deň preteku, ale v druhom mal nešťastný pád, čo zapríčinilo v celkovom poradí len tretie miesto. Xavier de Le Rue (FRA) skončil na druhom mieste v prvý deň, ale zasa raz smola a pri jednom masívnom skoku rozbil viazanie a už nedokázal dokončiť pretek .

Pretek v rakúskom stredisku Fieberbrunn, ktorý sa uskutočnil 12. marca vyhral Stefan Hausl. Report z neho si môžete prečítať na magazíne o niekoľko dní.

1/1
Zavrieť reklamu