FWT 2011 pozná svojich šampiónov

2. apríla 2011

Pretek vo Verbier rozhodol o všetkom. Finálne jazdy boli skutočne nádherné. Pred posledným pretekom totiž vôbec nebolo jasné, kto by sa mohol stať tohtoročným víťazom

Pretek vo Verbier rozhodol o všetkom. Finálne jazdy boli skutočne nádherné. Pred posledným pretekom totiž vôbec nebolo jasné, kto by sa mohol stať tohtoročným víťazom.

Dve najlepšie jazdy dňa ukázali, kde sú skryté skúsenosti na to, aby v poslednom preteku získali jazdci doslova všetko. Impozanté jazdy Auréliena a jeho dobrého kamoša Xaviera ma naozaj priklincovali. Žiaľ víťazstvo vo Verbier nepasovalo Xaviera za celkového šampióna freeridového tour. Jasný príklad skutočného športového a férového zápolenia v najextrémneších pretekoch sveta.

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’http://farm6.static.flickr.com/5019/5543376267_3e931d68fd_b.jpg’]http://www.youtube.com/watch?v=hdghOGQZpXc[/pro-player]

Na úvod Rakúsky Fieberbrunn

Pretek sa konal na 600 metrovom svahu Wildseeloder. Išlo tu o veľa. Rozhodovalo sa najmä o vstupenkách na pretek vo Verbier, ale najviac o bodový náskok a šancu získať celkové víťazstvo. Konečné výsledky priniesli viac otáznikov:
Ski Muži: 1/ Stefan Hausl (AUT) 2/ Reine Barkered (SWE) 3/ Matthias Haunholder (AUT)
Snowboard Muži: 1/ Mitch Toelderer (AUT) 2/ Max Zipser (AUT) 3/ James Stentiford (UK)

Štyria Ski FWT šampióni?

Takto to vyzeralo pre pretekom vo Verbier. Všetci štyria jazdci totiž mali šancu sa šampiónmi stať.Stefan Hausl (AUT), Samuel Anthamatten (SUI), Aurélien Ducroz (FRA), Reine Barkered (SWE) a  Henrik Windstedt (SWE)

Verbier Xtreme je svetovo najstarším frírajdovým pretekom. Toto rok prebehla jeho šesťnásta epizóda na notoricky známej hore Bec des Rosses. Šancu pretekať na poslednej zastávke série získalo iba 13 lyžiarov, 7 borďákov, 5 lyžiarok a 5 borďáčiek. Na základe bodového ohodnotenia a celkovej sumarizácie sa nakoniec určil aj víťaz každej skupiny. Asi netreba pripomínať že išlo aj o celkom pekný balík peňazí. Prize money  $60 000 dolárov každý šampión vo freeride a k tomu novučičký NISSAN JUKE.

Svetovým šampiónom sa stal Aurélien Ducroz

Pred zrakmi 7000 divákov sa odohralo frírajdové divadlo “par excellence”. Bol to krásny deň s úplne modrou oblohou. 600 metrový svah je veľmi technický a extrénme strmý, na štart často treba zľaniť. Po krátkom úvode jazdci akoby padali do priepasti. Nakoniec predviedol prekrásnu jazdu s dvoma veľkými skokmi Aurélien Ducroz (FRA), čo ho posunulo na prvú priečku a tour zakončil sebavedomou rýchlosťou.

Aurélienova jazda

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’http://farm6.static.flickr.com/5019/5543956156_c1867744f2_b.jpg’]http://www.youtube.com/watch?v=1h1bOcCUzCM[/pro-player]

Xaviér v akcii

[pro-player width=’755′ height=’350′ type=’video’ image=’http://farm6.static.flickr.com/5292/5543376745_872f2bf879_b.jpg’]http://www.youtube.com/watch?v=H_Ffe6jNLUA[/pro-player]

Mitch Tölderer (AUT) sa stal Snowbord šampiónom a zosadil tak z trónu Xaviera. Ženskými šampiónkami sa stala Janette Hargin (SWE) a Anne-Flore Marxer (SUI/FRA)

Celkové hodnotenie roku 2011

SKI MEN

  1. Aurélien Ducroz (FRA) – World Champion
  2. Samuel Anthamatten (SUI)
  3. Jérémy Prévost (FRA)

SNOWBOARD MEN

  1. Mitch Tölderer (AUT) – World Champion
  2. Flo Orley (AUT)
  3. Xavier de Le Rue (FRA)

SKI WOMEN

  1. Janette Hargin (SWE) – World Champion
  2. Angel Collinson (USA)
  3. Janina Kuzma (NZL)

SNOWBOARD WOMEN

  1. Anne-Flore Marxer (FRA/SUI) – World Champion
  2. Liz Kristoferitsch (AUT)
  3. Ursula Wohlschlager (AUT)
1/1
Zavrieť reklamu