Chcete fotku s Hermanom Maierom? Choďte do Viedne!

Radi by ste sa stretli a mali spoločnú fotku s Herminátorom? Skúste si skočiť do Viedne, do múzea voskových figurín Madame Tussauds.

Radi by ste sa stretli a mali spoločnú fotku s Herminátorom? Skúste si skočiť do Viedne, do múzea voskových figurín Madame Tussauds.

Začiatkom septembra tohto roku odhalil Hermann Maier svoju figurínu a zároveň daroval múzeu aj svoju kombinézu, ktorú nosil počas Majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní v Aare 2007. Na figuríne je tiež Hermannova originálna prilba a lyže.

„Výber celebrít, ktoré zaradím do múzea sa riadi prieskumom verejnej mienky. Zaradenie dvojnásobného olympijského víťaza Hermanna Maiera medzi ostatné voskové figuríny nie je prekvapivé, keď si uvedomíte, že je stále jedným z najpopulárnejších športovcov v krajine,“ hovorí Arabella Kruschinski, výkonná riaditeľka Madame Tussauds vo Viedni.

Hermanna merali 500 krát

Figurínu pripravovali približne pol roka a Hermana merali celkovo 500 krát od hlavy po päty. Dokončovacie práce a rušná maľba očí trvali “len” 14 hodín.
Svoju sochu v múzeu figurín majú už aj ďalší športovci, napríklad Franz Klammer, Renate Götschl, Hans Krankl und Gerhard Berger. V múzeu sa nachádza 66 sôch, v nasledujúcich masiacoch organizátori sľubujú, že pribudnú ďalšie.

Múzeí voskových figúr, kde sa môžete ponoriť do sveta celebrít je celkovo 12. Okrem Londýna a Viedne sú v Blackpoole, Hollywoode, New Yorku, Las Vegas, Washingtone DC, Amsterdame, Berlíne, Hongkongu, Šanghaji a Bangkoku.

Viac info:

http://wien.orf.at/stories/536618/
http://www.madametussauds.com/Wien/Default.aspx

1/1
Zavrieť reklamu