Stockli Laser SX v prezlečenom kabáte do roku 2012

15. októbra 2011

K úspešným vývozným artiklom Švajčiarska patria okrem hodiniek, syry a zatváracie nožíky ale aj lyže Stockli. Všetky modely sú výborne dielensky spracované, s osobitným dizajnom. Použitie kvalitných materiálov dáva lyžiam vynikajúce jazdné vlastnosti.

K úspešným vývozným artiklom Švajčiarska patria okrem hodiniek, syry a zatváracie nožíky ale aj lyže Stockli. Všetky modely sú výborne dielensky spracované, s osobitným dizajnom. Použitie kvalitných materiálov dáva lyžiam vynikajúce jazdné vlastnosti.

I napriek relatívne vyššej obstarávacej cene, lyže Stockli hľadajú najmä nároční lyžiari. Zakúpením lyží s označením Helvétskeho kríža získavajú produkt s patričnou dávkou noblesy.

Model Laser SX dostal nový dizajn, jeho štruktúra sa nezmenila

Jedným z komerčne najúspešnejších modelov z kolekcie Stocklu  je model Laser SX. Civilnú verziu odvodili od pretekárskej „FIS crossovky“. Pre sezónu 2011/12 ju nahodili do agresívneho dizajnu, ktorý ju nominuje do top pozície vo svojej kategórii. Geometria (120-70-99mm) má dobré parametre, umožňuje lyžiarovi využiť potenciál lyže na viacerých sklonoch zjazdoviek s rôznou kvalitou snehu.

Hrany zabezpečujú vynikajúci grip na tvrdom podklade. Lyže sú mimoriadne agilné, obratné v prehranení, dokážu striedať oblúky v rozsahu 10 až 25 metrov. Ich doménou je vyššia rýchlosť, kedy sa prejaví stabilita a v oblúku pocit istoty. Sú určené športovo založeným lyžiarom s dostatočným fyzickým potenciálom, nutným na ovládanie v stredne dlhých a dlhých oblúkoch.

Technický popis:

  • Sendvičová konštrukcia s dreveným jadrom vystužená dvoma titanalovými doskami a fiberglasom
  • Geometria 120 – 70 – 99 mm
  • Dĺžky a nominálne rádiusy
    154 cm    R 12,6 m
    162 cm    R 14,1 m
    170 cm    R 15,6 m
    178 cm    R 17,3 m
  • Hrany z vysokolegovanej ocele zabezpečujúce dlhú životnosť, tuning 1/88
  • Sklznica  čierna, pretekárska s jemnou štruktúrou
  • Flexia 130 – 140 (odhadnutá)
  • Odporúčaná dĺžka:   0 až  -15 cm od výšky postavy

Model LASER SX sa do maloobchodnej sieťe dodáva s viacerými typmi viazania VIST a SALOMON. Odporúčam kombináciu podložky VIST Speedlock Pro SC2016 Li  a viazania VIST V 412 CW Free LiSL. Lyža sa pohybuje v cenovej hladine tisíc eur.

Miro Moskowww.lukasport.sk

1/1
Zavrieť reklamu