49. ročník slalomu na suchu priniesol chladné počasie

16. novembra 2011

Každoročne v neskorom jesennom období organizujeme na bratislavskom Kamzíku – na cvičnej lúke preteky v slalome na suchu. Tohto roku to bol celkovo 49. ročník. Pretek sa stal legendárnym. Starí rodičia, ktorí slalom behali pred polstoročím sa v sobotu pozerali na beh svojich vnúčeniec.

Každoročne v neskorom jesennom období  organizujeme na bratislavskom Kamzíku – na cvičnej lúke preteky v slalome na suchu. Tohto roku to bol celkovo 49. ročník. Pretek sa stal legendárnym. Starí rodičia, ktorí slalom behali pred polstoročím sa v sobotu pozerali na beh svojich vnúčeniec.

Trať slalomu na suchu sa vytyčuje farebnými drevenými kĺbovými tyčami, podobne ako sú vyznačené trate slalomov na snehu. Rozdiel je iba v tom, že trať je postavená na tráve (v posledných rokoch sme sa však stretli skôr so snehom a ľadom ako trávou, čo si vyžiadalo niektoré krkolomné pády v trati). Trať sa prekonáva behom v teniskách, najlepšie však v kopačkách. Atletické tretry sú zakázané. Berieme to ako špeciálnu prípravu pretekárov na zimné obdobie.

[nggallery id=156]

Pretek od samého začiatku organizoval lyžiarsky klub Lokomotíva Bratislava, neskoršie sa pridal k organizácii lyžiarsky klub ASC Bratislava (Ambróz ski klub – Bratislava).

Tento rok, v sobotu, dňa 12. novembra to bol už 49. ročník preteku. Prebiehal v príjemnom slnečnom počasí s teplotami od plus 4 až do plus 10 stupňov Celzia. Prihlásených bolo 159 pretekárov zo šiestich lyžiarskych klubov. Zúčastnilo sa 107 pretekárov.

Výsledky si môžete stiahnuť vo formáte PDF na tomto linku: https://snowmagazin.relaxmagazin.sk/wp-content/uploads/2011/11/vysledky-SL-12112011-komplet.pdf

Kategórie super baby a predžiaci bežali v kratšom slalome, s iba 21 otvorenými bránami. Ostatní ich mali 36. Počas preteku sa nikto nezranil. Najlepších troch sme odmenili diplomami a vecnými cenami. Pre vynechanie resp. nesprávne prebehnutie bránky boli diskvalifikovaní dvaja pretekári.

Záverom je potrebné poďakovať za vzornú organizáciu preteku lyžiarskemu klubu ASC a lyžiarskemu klubu Lokomotíva Bratislava, taktiež rodičom, sponzorským firmám a všetkým zúčastneným, čo prispeli na vecné ceny i tým, ktorí svojou účasťou podporili jednu z mála spoločných aktivít bratislavských lyžiarskych klubov.

49. ročník slalomu na suchu priniesol chladné počasie
1/1
Zavrieť reklamu