Príprava na sezónu: Šachtičky naberajú druhý dych

28. novembra 2011

Po rozpačitých zimách, ktoré mnohým majiteľom vlekov spôsobujú vrásky, lyžiarske vleky na Šachtičkách naberajú druhý dych.

Po rozpačitých zimách, ktoré mnohým majiteľom vlekov spôsobujú vrásky, lyžiarske vleky na Šachtičkách naberajú druhý dych.

Panský diel patrí k jednému z referenčných bodov každého správneho Bystričana. Dokonca aj niekoľko obcí v okolí nazvalo svoje združenie Mikroregión pod Panským dielom. Nedáva mu však len symbolickú pečať nabitú históriou: dodnes slúži všetkým rekreantom a milovníkom dobrej lyžovačky. Lyžiarske stredisko Šachtičky je tu s novinkami, ktoré zaujmú každého z nich.

Pohodlne až pod vlek

Dôležitou súčasťou dobrej lyžovačky je dostupnosť vlekov. Majitelia sa dnes preto snažia pritiahnuť zákazníka aj pomocou lepšej dopravy. Bola vykonaná letná údržba prístupovej cesty vyspravením koberca vozovky a, hlavne, je rozšírené parkovanie priamo v sedle o 30 parkovacích miest. Prevádzkovateľ strediska bude cestu udržiavať vlastným odhŕňacím autom a starať sa o posyp aby bola pre návštevníkov v čo najlepšom stave.

[nggallery id=159]

Jednodňové skipasy kúpite na zľavomate za 10 eur

Prievan v peňaženke sa vďaka zľavomatu trocha utíši. Pri zakúpení 1-dňového lístka bude možné získať zľavu až 40 %. Celodenná lyžovačka tak vyjde len 10,20 €.  Akcia však platí len do 20. 12. 2011 a je viazaná na určité podmienky: lístok je platný na lyžiarsku sezónu 2011/2012, neplatí od 23. 12. 2011 do 8. 1. 2012, platí počas všetkých dní okrem víkendov. Viac informácií o možnosti získania zľavomatu môžete nájsť na stránke http://www.skisachticky.sk/.

Pohoda na vrchole

Nie každý sa riadi filozofiou, že keď si už kúpi celodenný lístok, musí ísť „na doraz“. Naopak, inštruktori varujú, že k veľkej časti úrazov dochádza práve v závere lyžovačky – z dôvodu únavy. Na účely krátkych prestávok je preto obnovený bufet na vrchole Panského dielu s prekrásnym panoramatickým výhľadom a širokou ponukou sortimentu osvieženia.

Zasnežený celý kopec

Aj keď Šachtičky sú typické bohatým výberom tratí, nie vždy boli rovnako všetky využívané. V tejto súvislosti po prvýkrát v histórii strediska bude zasnežená aj celá trať číslo 2, takzvaná „obráková“. Ponuka sa tak rozšíri oproti okolitým strediskám o neprekonateľných deväť tratí, ktoré budú upravované každý deň v maximálnej šírke pre čo najväčšie pohodlie návštevníkov a radosť z lyžovania.

Aj pre deti

Stredisko Šachtičky, ktorého generálnym partnerom je od septembra 2011 firma AKCENT NOVA s.r.o., nezabúda ani na deti. Už druhú sezónu je detský a lanový vlek umiestnený hneď pri  parkovisku čím je uľahčený nástup nielen pre deti ale aj pre začínajúcich lyžiarov.

1/1
Zavrieť reklamu