Jedno z najlepších stredísk v Alpách máme prakticky za rohom

Strávili sme tam tri dni. Po jarných teplotách v Bratislave sme prišli do zasneženej zimnej krajiny. V piatok a v sobotu sa lyžovalo v snežnej fujavici, pripadlo niekoľko čísiel čerstvého snehu. V nedeľu nás čakala za odmenu krásna panoráma a zimné slnko.

Strávili sme tam tri dni. Po jarných teplotách v Bratislave sme prišli do zasneženej zimnej krajiny. V piatok a v sobotu sa lyžovalo v snežnej fujavici, pripadlo niekoľko čísiel čerstvého snehu. V nedeľu nás čakala za odmenu krásna panoráma a zimné slnko. Boli sme v stredisku Obertauern, ktoré leží 400 kilometrov od Slovenska a podľa viacerých nezávislých médií patrí k top strediskám v celej Európe.

Obertauern je stredisko v rakuskych Alpách a však nepatrí pod krídla Skiamade ako Gastein, Schladming, alebo Flachau.  V lete je to zamknutá mŕtva dedina so štyrmi obyvateľmi, na zimu ožíva. Nachádza sa v kotline, ktorá je obkolesená lanovkami a zjazdovkami.

Fotka z nedele, 18. decembra (autor Juraj Bukovčan):

Lyžiari môžu ísť po okruhu jedným, alebo druhým smerom: zelená alebo červená Tauernrunde. Sneh sa drží dlho vďaka tamojšej uzavretej klíme. Stredisko funguje od jesene do jari.

Lyžovačku pred Vianocami odporúčam nielen pre vianočnú atmosféru v celom stredisku. Je to prijemný relax, aj  ľudí  bolo menej. Obertauern pred Vianocami láka aj na výrazne zľavy lístkov – tzv. Tauerntag tentokrát v sobotu. Celodenný skipass pre dospelých stojí 20 eur, pre deti 10 eur na deň. Pri kúpe viacdenných lístkov je samozrejme cena lepšia.

Čo sa skrýva v Obertauerne?

Je tu viac ako 100 kilometrov zjazdoviek a stredisko zaradili medzi top 10 rakúskych stredísk. Lyžiarske stredisko ponúka stopercentnú garanciu snehu od konca novembra do začiatku mája. Stojí za tým dobre zabezpečené umelé zasnežovanie (150 snežných diel).

Okolo mestečka Obertauern môžete lyžovať až na stovke kilometrov zjazdoviek, bez toho, aby ste museli zložiť lyže. Väčšina z nich je modrých a červených, teda ľahkých a stredne ťažkých, samozrejme s dobre upraveným menčestrom. V stredisku je 26 vlekov (prevažne sedačiek:)

[nggallery id=165]

autor foto: Juraj Bukovčan a partia z BA

Stredisko minulý rok získalo štvrté miesto v hodnotení časopisu Planet snow. Je tu väčšia pravdepodobnosť prašanu ako inde v Európe, čo sa naplno potvrdilo aj pred Vianocami. (https://snowmagazin.relaxmagazin.sk/2011/03/18-stredisk-v-alpach-kde-je-najvacsia-pravdepodobnost-snehu/)

Metropola nočného života?

Podľa výsledkov ankety, ktorú zverejnil časopis NEWS, jeden z najväčších rakúskych týždenníkov, je Obertauern metropolou nočného života a párty. V tejto kategórii s prehľadom zvíťazil už druhý rok po sebe.

Stredisko patrí podľa jeho návštevníkov top 10 rakúskych lyžiarskych areálov. Po výbornej lyžovačke sa môžete zabaviť v niektorom z mnohých barov, alebo relaxovať v saune. Pre bežkárov je v stredisku pripravených 26 kilometrová udržiavaná stopa.

Infobox

  • Nadmorská výška: 1 740 – 2 526m
  • Trate: 100 km (60 km ľahké, 36 km stredne ťažké, 4 km ťažké)
  • Vleky a lanovky: 1 kabínková lanovka, 19 sedačiek, 6 vlekov
  • Web: www.obertauern.com
1/1
Zavrieť reklamu