Po nabitom Mikulášskom týždni sa Svetový pohár vracia do Európy

Víťazstvá v Amerike zostali v rukách Američanov. Tak by sa dal v skratke hodnotiť uplynulý týždeň. Lindsey Vonn získala štyri prvenstvá za sebou. Bode Miller vyhral zjazd a Ligety zostal neporaziteľný v obrovskom slalome.

Víťazstvá v Amerike zostali v rukách Američanov. Tak by sa dal v skratke hodnotiť uplynulý týždeň. Lindsey Vonn získala štyri prvenstvá za sebou. Bode Miller vyhral zjazd a Ligety zostal neporaziteľný v obrovskom slalome.

Víťazi:

Kompletné výsledky všetkých pretekov nájdete na tomto linku: http://www.fisalpine.com/race-results/beaver-creek,66692.html

Lindsey Vonnová: 5 víťazstiev zo 7 pretekov

Stredajšie Super G v Beaver Creeku už len potvrdilo jej dominanciu v kĺzavých disciplínach. Skoro dvojkilometrovú trať zvládla sa minútu a desať sekúnd. Celkovo je to Vonnovej 46. víťazstvo v SP v kariére.

Tentotraz sa na Ligetyho usmialo šťastie

Ted Ligety vyhral na domácej pôde. Pekný Mikulášsky darček. Obrovský slalom v Beaver Creeku bol náhradou za zrušené preteky vo Val d’Isere. Ligety bol po prvom kole štvrtý. V druhom kole porazil Mercela Hirschera až o 69 stotín. Poradie Sp naďalej vedie Nór Aksel Lund Svindal.

Nedeľný obrák skončil v opačnom garde

Tentoraz vyhral Marcel Hirscher. 21-ročný Rakúšan predbehol víťaza prvého kola Teda Ligetyho a v kariére je to jeho 4. triumf. Ted Ligety tak vedie v hodnotení obrovského slalomu.

Prvé Super G sezóny vyhrala Vonnová, nikto ju nepredbehol ani v oboch zjazdoch

V Lake Louis porazila Rakúšanku Fenningerovú a kamarátku Juliu Mancusovú. Lindsey sa po toľkých víťazstvách nedá opísať slovami. Jednoducho Lindsey.

Lindsey tiež suverénne vyhrala aj druhý zjazd Svetového pohára v tejto sezóne. Američanka desiatym víťazstvom v Lake Louise vyrovnala rekord Rakúšanky Renaty Götschlovej, ktorá vyhrala desaťkrát v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo.

Viletta vyhral nečakane super-G v Beaver Creeku

Švajčiarsky lyžiar Sandro Viletta slávil v sobotu premiérový triumf vo Svetovom pohári, keď nečakane vyhral super-G v americkom Beaver Creeku. Na trati Birds of Prey odsunul o 20 stotín na druhé miesto víťaza úvodného superobrovského slalomu v Lake Louise Nóra Aksela Lunda Svindala, tretí skončil so stratou 26 stotín Švajčiar Beat Feuz.

Vilettovým maximom v SP bolo doposiaľ štvrté miesto z obrovského slalomu v Adelbodene z roku 2009.

Bode Miller po dvoch rokoch vyhral zjazd

Americký lyžiar Bode Miller sa v 34 rokoch vrátil na pozície, na ktorých ho čakal už málokto. Viacerí ho odpisovali aj preto, že viac ako v pretekoch dával o sebe vedieť mimo nich. Ale v piatok neskoro večer vyhral na domácom svahu v Beaver Creek zjazd Svetového pohára, o 4 stotinky, teda o pár decimetrov pred Švajčiarom Beatom Feuzom a o 14 stotín pred Rakúšanom Klausom Kröllom.

1/1
Zavrieť reklamu