Reportáž zo strediska Bezovec pri Piešťanoch

31. januára 2012

Bezovec je malé stredisko nachádzajúce sa na dohľad od diaľnice. Vzhľadom na absenciu snehu na západnom Slovensku bolo našou tréningovou destináciou počas jedného januárového víkendu.

Bezovec je malé stredisko nachádzajúce sa na dohľad od diaľnice. Vzhľadom na absenciu snehu na západnom Slovensku bolo našou tréningovou destináciou počas jedného januárového víkendu.

Ako sa sem dostať?

Z Bratislavy je to jednoduché, trvá to asi ¾ hodinu. Po diaľnici smerom na Žilinu odbočíte za Piešťanmi, exit Lúka. Akonáhle uvidíte po pravej strane továreň Coca-Cola ste tu správne. V dedinke Modrovka zatočíte na Modrovú, prejdete Starú Lehotu, na vrchole kopca stočíte auto doľava a ocitnete sa v stredisku. Cesta je vyznačená, takže to isto neminiete.

Zaujímavosťou je pozdĺž cesty postavený miestny „Hobitín“ z trilógie Pána Prsteňov. Videli sme zubra, zvláštne buvoly, klokany, atypické stavby. Celkovo sa deti pri pohľade na zvieratá zobudili skôr ako sme došli na svah. Zoofarma v Modrovej má svoj vlastný web: http://www.zoo-farma.sk/

[nggallery id=169]

Tri vleky pre začiatočníkov a mierne pokročilých

Stredisko je fajn na učenie, sánkovanie sa a spoločenskú zábavu. Nedá sa porovnávať s väčšími a preto to ani nechceme. Je fajn mať za dedinou, alebo mestečkom akým sú Piešťany v dosahu niekoľkých minúť možnosť postaviť sa na lyže a niekoľko krát sa pospúšťať. Doobeda na lyžiach, poobede v kúpeloch? Nikam sa neženiete, celkovo pohoda, príjemné prostredie.

Už ráno medzi Hornou a Dolnou Lehotou na odbočke nás upútala veľká tabuľa, ktorá oznamovala, že kopec je určený pre sánkarov. Keďže zrána tu nikto nebol, trochu nás zarazilo, prečo sa treba sánkovať práve tu a nie na vedľajších vŕškoch. Poobede, pri odchode sa všetko vysvetlilo: Na kopci sa sánkovalo okolo 200-300 ľudí, všetci pekne pospolu, stavali si snehuliakov a vyzeralo to ako obrovská párty na snehu. Miestni obyvatelia a príchodzí sú dosť spoločenskí.

Samotné stredisko disponuje troma vlekmi, kotvou a dvoma pomami. Keďže v sobotu ráno nepremával najlepší svah – päťstovka s kotvou, kvôli ratraku na svahu, zostali sme na 300 metrovej pome a zjazdovke s názvom Chirana. V stredisku je ešte lomená pome, ale na pomerne plytkom svahu. V prípade, že by premávala najlepšia, už spomenutá, 500-metrová kotva, dá sa tu fajn zalyžovať. Nás však cez víkend čakal briežok vhodný skôr pre začiatočníkov.

Ceny lístkov sú mierne vysoké

Keďže bolo slnečné počasie, na Bezovec sa vybralo pomerne veľa ľudí. Polovicu z nich tvorili sánkari a turisti zoskupení okolo miestneho baru na zjazdovke. Ostatní lyžovali.

Množstvo ľudí napovedá, že stredisko ťaží vďaka svojej výhodnej polohe. Piešťany sú blízko, pre Bratislavčanov to bolo koncom januára, keď ešte Pezinská Baba neťahala, jedno z veľmi dostupných stredísk. Zrejme absencia konkurencie sa podpísala pod 12-eurové lístky na štyri hodiny pre dospelého a 8-eurové štvorhodinové lístky pre deti. V oravských  a kysuckých menších strediskách za túto cenu jazdíte celý deň.

Celkovo sa dá povedať, že stredisko pôsobí veľmi príjemným dojmom. Vyžaruje z neho skvelá atmosféra, ktorá je umocnená smejúcimi sa malými deťmi na sánkach, či na lyžiach. Ľudia sa sem prídu pozrieť, postoja na slnku, v reštaurácii a lyžovanie nesilia ako by sa mohlo zdať v iných strediskách. Akoby práve tu bolo lyžovanie druhoradé a ľudia sa tešili z pobytu v prírode a na horách.

Web strediska: http://www.skibezovec.sk/

1/1
Zavrieť reklamu