Profil Lindsey Vonn po 50. víťazstve v SP

Momentálne jej patrí číslo päť. Ak počítame tento rok Lindsey je neohrozená už piatu sezónu. Na jeseň sa dostala do klubu 5 – pokorením obrovského slalomu v Soldene získala triumf vo všetkých piatich alpských lyžiarskych disciplínach. Posledným zjazdom v Ga-Pa si zasa pripísala 50. víťazstvo v Svetovom pohári, 25. v zjazde.

Sympatická lyžiarka získala víťazstvom v Garmisch-Partenkirchene svoje päťdesiate zlato v Svetovom pohári. Stane sa z Lindsey najlepšia lyžiarka histórie?

Lindsey Vonn sa v tejto sezóne darí až tak, že už v polovici sezóny je viac-menej jasné, kto získa Veľký krištáľový glóbus. Momentálne Američanka vedie pred Slovinkou Tinou Maze o 479 bodov.

Ako sa to celé začalo?

Snehová kráľovná, ako ju prezývajú viaceré médiá, je z lyžiarskej rodiny. Otec – juniorský majster USA ju postavil na lyže už v dvoch rokoch. Zjavne to nesilil a ovplyvnilo ju to pozitívne. Lindsey zapísal na lyžiarsku strednú školu, talentom bola už odmalička.

Prvýkrát sa postavila na štart Svetového pohára v 16 rokoch, prvýkrát ho vyhrala mesiac po oslave 20-tych narodenín (v predchádzajúcej sezóne ako 19-ročná mala za sebou niekoľko pódiových umiestnení…)

Kvôli fanúšikom sa naučila po nemecky

Keď Lindsey zistila koľko fanúšikov má v Nemecku, chcela sa s nimi baviť v ich rodnom jazyku. Naučila sa po nemecky, ostatne tu má svoj druhý domov. Vianoce strávila spolu s Nemkou Mariou Hofl–Rieschovou u jej rodičov. Vlani sa kvôli nešťastnému koncu SP na čas rozišli.

Maria totiž získala Veľký krištáľový glóbus, keď o tri body predbehla Lindsey. Ktovie akoby to dopadlo, keby sa nebol zrušil kvôli zlým snehovým podmienkam posledný obrovský slalom SP vo švajčiarskom Lenzerheide. Lindsey mala koncom sezóny veľkú formu keď dokázala stiahnuť dvestobodový Máriin náskok… (malé glóbusy získala v kombinácii, zjazde a super G).

Snehová kráľovná posledných 5 rokov

Momentálne jej patrí číslo päť. Ak počítame tento rok Lindsey je neohrozená už piatu sezónu. Na jeseň sa dostala do klubu 5. Pokorením obrovského slalomu v Soldene získala triumf vo všetkých piatich alpských lyžiarskych disciplínach. Posledným zjazdom v Ga-Pa si zasa pripísala 50. víťazstvo v Svetovom pohári, 25. v zjazde.

V historickom rebríčku však vedie Annemarie Moser-Proll so 62 víťazstvami v SP, Švajčiarka Vreni Schneider je iba na skok. Jej 55 víťazstiev sa dá reálne dosiahnuť do konca sezóny.

Chcete Lindsey Vonn stretnúť?

Presťahujte sa do Kaprunu. Od tohto roku je to miesto pobytu amerického tímu počas európskeho turné Svetového pohára (asi im ho poradila Lindsey, keďže sa tu zdržuje už dlhšie). Často sa tiež zdržiava v Garmischi u svojej (opäť) kamošky Marie Riesch. Keď sa náhodou ocitnete v Colorade, domovským strediskom Lindsey je Vail. Na leto sa pravidelne sťahuje do strediska Portillo v Čile, kde trénuje americký tím najmä rýchlostné disciplíny.

Zopár všeobecných odkazov, kde nájdete viac informácii o Lindsey Vonn:

  • lindseyvonn.com – oficiálna stránka
  • Sports Illustrated Swimsuit 2010 – snímky polonahej Lindsey Vonn na titulke Sports Illustrated, ktoré obehli celý svet
  • The Ski Channel – profil
  • YouTube.com – profilové video pre americký tím
  • SkiRacingVideos.com – video profil
  • LindseyIsEpic.com – videá a výsledky
  • 2010 Time Magazine – 10 otáziek pre Lindsey Vonn
  • Lindsey Vonn – na stránkach FIS
  • FIS-Ski.com – umiestnenia v Svetovom pohári
  • U.S. Ski Team – biografia Lindsey Vonn
  • Ski-db.com – výsledky
  • 2010 Winter Olympics – profil pre zimnú olympiádu vo Vancouveri
1/1
Zavrieť reklamu