Záhrobská je po umelom spánku a operácii mozgu opäť na lyžiach!

Majsterka sveta v slalome z roku 2007 Šárka Záhrobská momentálne trénuje v Argentíne. Iba v júli sa podrobila úspešnej operácii v oblasti pod mozgom, pričom jej odstránili nezhubný novotvar hypofýzy.

Majsterka sveta v slalome z roku 2007 Šárka Záhrobská momentálne trénuje v Argentíne. Iba v júli sa podrobila úspešnej operácii v oblasti pod mozgom, pričom jej odstránili nezhubný novotvar hypofýzy.

„Pri všetkom, čo sa vtedy dialo si ani moji najbližší nedokázali predstaviť, že za dva a pol mesiaca budem lyžovať už skoro ako zdravý človek,“ povedala Šárka do telefónu pre idnes.cz.

Pred operáciou mala spomienky zahmlené a týždňovú kómu si nie veľmi pamätá. Na obdobie po operácii si spomína dobre. „Prežila som potom prvú bezsennú noc v živote, v hlave sa mi premietalo toľko vecí. Nebolo mi úplne dobre, po zásahu mi tiekla z nosu krv. Od doktorov som však hneď vedela, že sa zákrok podaril a to bola obrovská úľava,” cituje lyžiarku idnes.cz, ktorý so Šárkou pripravil rozsiahly rozhovor do svojho magazínu.

Šarka Záhrobská

Prerušenie kariéry a týždeň v umelom spánku

Záhrobskú hospitalizovali koncom júna s akútnymi neurologickými problémami. Chirurgický zákrok sa uskutočnil na Neurochirurgickej klinike v Prahe. „Ten zvrat bol hrozný, behom dvoch dní se môj stav neskutočně zhoršil,” spomína.

Šárka bola týždeň v umelom spánku, pričom svoju diagnózu nepoznala. Lekári našli na mozgu nešpecifikované teleso, ktoré úspešnej českej pretekárke spôsobovalo problémy. Šárka prerušila prípravu na nadchádzajúcu sezónu

Pozorovanie kormoránov a snáď aj úspešný štart v Levi

Po prvom obrovskom slalome sezóny v Soldene sa koná prvý slalom Svetového pohára tohto roku vo fínskom Lévi. Či sa 10. novembra vo Fínsku Šárka postaví na štart sa uvidí podľa jej momentálneho stavu.

V týchto dňoch pretekárka trénuje v Argentíne. Na jesenných kempoch je tu prevažná časť svetových tímov. Program má nabitý. Deň voľna strávila na výlete za tuleňmi a kormoránmi. „Doplávali sme aj k majáku, ktorému sa hovorí Maják na konci sveta a je známy z románu Jule Verna.“

1/1
Zavrieť reklamu