Lyžiarska bunda za 1000£?

16. decembra 2012

Znovuobnovená lyžiarska značka Killy ponúka lyžiarsku bundu v hodnote 1000£ (asi 1250€). Bunda Zeus je k dispozícii len v čiernej farbe a má niekoľko hi-tech vychytávok čo ju oprávňuje k tejto predajnej cene.

Znovuobnovená lyžiarska značka Killy ponúka lyžiarsku bundu v hodnote 1000£ (asi 1250€). Bunda Zeus je k dispozícii len v čiernej farbe a má niekoľko hi-tech vychytávok čo ju oprávňuje k tejto predajnej cene. Napr. “inteligentný vyhrievací systém”, ktorý funguje len na základe tepelnej reakcie bez elektrického napájania.

Bunda je vyrobená z materiálov Schoeller® PCM™ technology. PCM (Phase Change Material) funguje ako “materiál so stavovou zmenou” a podšívka obsahuje mikrokapsule, ktoré sú nastavené na určitý teplotný rozsah.
Princíp je nasledovný: ak teplota tela alebo vonkajšia teplota stúpajú tak PCM skvapalňuje kapsule čím ukladá teplo, naopak ak teplota klesá tak kapsule stuhnú a odovzdávajú teplo. Vďaka tejto schopnosti zapínania a vypínania vyhrievania je bunda Zeus jedna z prvých samoregulačných búnd na trhu.

V súlade s najmodernejším trendom, výrobca použil aj hi-tech materiál Dermizax® NX, ktorý zabezpečuje vysokú priedušnosť pri úplnej vodeodolnosti a môže sa použiť aj pri veľmi elastických tkaninách. Dermizax® NX je najpriedušnejšia vodeodolná membrána pre bundy (pri Zeus so špecifikáciou 35000gr/m²/24h), ktorú používa len pár značiek a ponúka sa len v top modeloch. Bunda je dostupná len vo Veľkej Británii.

[nggallery id=190]

1/1
Zavrieť reklamu