Na Stuhlecku sa už lyžuje

20. decembra 2012

V piatok 14.decembra sme sa vybrali na skiopening do neďalekého štajerského Stuhlecku. Na skiopeningu, ktorý má už 15-ročnú tradíciu, nás privítal organizátor a šéf Bergbahnen Stuhleck Mag. Fabrice Girardoni.

V piatok 14.decembra sme sa vybrali na skiopening do neďalekého štajerského Stuhlecku. Na skiopeningu, ktorý má už 15-ročnú tradíciu, nás privítal organizátor a šéf Bergbahnen Stuhleck Mag. Fabrice Girardoni.

O 12.00h sa konali lyžiarske “preteky prominentov”, na ktorých súťažili pozvaní hostia z oblasti športu, kultúry a showbiznisu z Rakúska. Okrem iných napr. aj gitarista skupiny Opus Ewald Pfleger – kto z dnešnej strednej generácie by si nepamätal ich známy hit “Live is Life”. Niektorí súťažiaci pretekali aj na drevených lyžiach a v dobovom oblečení. Na záver nám známy hudobný moderátor Udo Huber pustil z aparatúry zopár známych hitov.

Počas skiopeningu boli v prevádzke všetky sedačky okrem 4-sedačky PromiBahn ktorá práve oslavuje 15 rokov od spustenia do prevádzky. Snehové delá bežali na plné obrátky, takže čoskoro budú k dispozícii všetky zjazdovky. Žiaľ, vystihli sme veľmi veterné počasie, čo ale nebránilo jazde sedačkám, zato nám z úplného vrcholu áno. Keď sme sa ale dostali na úroveň lesa podmienky už boli výborné.

Keďže vnútorná časť skiopeningu sa odohrávala v Panoramarestaurant W11 pri vrcholovej stanici 6-sedačky D, vyskúšali sme aj tú. Samoobslužná reštaurácia ponúka pomerne pestrý výber jedál, šalátov, dezertov a nápojov, pričom hlavné jedlo stojí okolo 10eur.
Z reštaurácie je výborný výhľad na okolité kopce.

Skipasy a sobota 22.decembra pre deti do 18 rokov zdarma
Cena celodenného skipasu pre dospelého je 37,5 €, ročníky 1994-1997 za 34€, deti narodené 1998 – 2006 za 19€, a deti narodené v 2007 a skôr sú zdarma. Ak chcete ušetriť cenu skipasu pre deti do 18 rokov tak navšívte Stuhleck v sobotu 22.decembra kedy sa tu koná “ORF-Jugendskitag” a deti až do veku 18 rokov majú v tento deň skipas grátis, ale je potrebné sa zaregistrovať cez internet. Tu nájdete viac info. Navyše od 15.00h sa môžete zúčastniť aj na Vianočnej párty.

Doprava
Autom – diaľnicou z Bratislavy cez Viedeň,alebo môžete Viedeň obísť z juhu mimo dialnice smerom na Eisenstadt, za ktorým sa pripojíte už na diaľnicu, touto variantou je to kratšie asi o 25km.
Autobus – od 15.decembra spoločnosť Slovak Lines každú sobotu a nedeľu a vo sviatočné dni podľa podmienok, ponúka dopravu do a zo Stuhlecku vrátane skipasu. Doprava tam aj späť vrátane celodennéo skipasu pre dospelého je za 47€, samotná doprava tam a späť za 20 €.
Odchod z Bratislavy z AS je ráno o 7:00h a príchod do Stuhlecku je o 9:13h, odchod naspäť o 16:30h s príchodom o 18:45h na AS v Bratislave. Lístky sa dajú kúpiť aj cez internet, skipasy dostanete v autobuse.

Ďaľšie info na: www.stuhleck.com

[nggallery id=191]

1/1
Zavrieť reklamu