Tohtoročný svetový pohár zatiaľ patrí Tine Maze

Sympatickej Slovinke sa úvod sezóny Svetového pohára vydaril. Tento víkend získala v St. Moritzi ďalší triumf, keď po tretíkrát vyhrala obrovský slalom tejto sezóny. V celkovom poradí Svetového pohára vedie o 234 bodov.

Sympatickej Slovinke sa úvod sezóny Svetového pohára vydaril. Tento víkend získala v St. Moritzi ďalší triumf, keď po tretíkrát vyhrala obrovský slalom tejto sezóny. V celkovom poradí Svetového pohára vedie o 234 bodov.

Nedarilo sa držiteľke veľkého glóbusu z uplynulej sezóny Lindsey Vonnovej. Američanka v 2. kole takmer vypadla, keď sa jej skoro skrížili lyže, ale situáciu zvládla a nakoniec prišla do cieľa na 27. mieste a získala štyri body. Lindsey sa po novembrovej chorobe necíti úplne v poriadku: „Dvojkolové preteky sú pre mňa momentálne ťažké.“

Tina Maze si zvýšila na čele celkového poradia náskok pred druhou Rakúšankou Mariou Höflovou-Rieschovou, ktorá stráca už 234 bodov. Tretia v poradí je obhajkyňa triumfu Vonnová so stratou 263 bodov.

Maria Höflová-Rieschová je snáď terminátor. Po piatich mesiacoch od úderu palice do palca sa nechala skontrolovať lekármi. Tí zistili, že ho má zlomený. Maria iba skonštatovala: „Čudovala som sa, prečo je stále taký opuchnutý. Nič horšie sa však nestalo. Vydržala som päť týždňov, to sa zrastie,“

Tina vyhrala posledné tri obráky sezóny.

Áno je to pravda. Momentálne v obrovskom slalome neohrozene vládne pódiu Svetového pohára. V tomto roku získala triumfy v Soldene, Aspene a St. Moritzi. Okrem toho má na konte niekoľko druhých miest, čo jej prinieslo vedenie a celkových 677 bodov po prvých desiatich pretekoch vo Svetovom pohári.

Obrovský slalom, prípadne superkombinácia je Slovinkinou špecialitou. Počas svojej súťažnej éry získala 15 víťazstiev vo Svetovom pohári, pričom 11 z nich bolo v obrovskom slalome. Potešujúce je, že ide o veľmi univerzálnu pretekárku. Vyhrala už aj jeden zjazd v roku 2008 a jeden slalom vlani v Lenzerheide vo Švajčiarsku.

Z úspešnej lyžiarky speváčka? Asi nie.

Po vypočutí albumu Tiny Maze sme sa jednoznačne zhodli: nevie spievať! Každopádne je to náš subjektívny pohľad a vy máte možnosť to posúdiť sami. Myslíte, že by saTina uživila ako profesionálna speváčka namiesto lyžiarky?

Tina totiž hráva od základnej školy na piano. Počas príprav na sezónu 2013 nahrala spomenutý hit. Teda hitom je v Slovinsku, kde za tri dni po uverejnení na youtube zaznamenal viac ako 400-tisíc vzhliadnutí. Klip sa volá „My way is my Decision“ a vyzerá ako nepodarená reklama na sponzorov Tiny Maze.

Priebežné poradie vo Svetovom pohári

Poradie vo SP 2012/2013 (po 10 z 37 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 677 bodov, 2. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 443, 3. Lindsey Vonnová (USA) 414, 4. Kathrin Zettelová (Rak.) 360, 5. Julia Mancusová (USA) 251, 6. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 230, … 32. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 69.

Poradie SP v obrovskom slalome (po 3 z 9 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 300 bodov, 2. Kathrin Zettelová (Rak.) 200, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 140, 4. Irene Curtoniová (Tal.) 113, 5. Lara Gutová (Švaj.) a Tessa Worleyová (Fr.) po 100

1/1
Zavrieť reklamu