Žampa má prvé slalomové body, Nemka Rieschová zasa zlomený palec

12. decembra 2012

Niekoľko krátkych aktualít zo Svetového pohára. Takéto krátke správičky, ktoré stačí prebehnúť očami a netreba ich čítať Vám budeme prinášať túto sezónu pravidelne.

Niekoľko krátkych aktualít zo Svetového pohára. Takéto krátke správičky, ktoré stačí prebehnúť očami a netreba ich čítať Vám budeme prinášať túto sezónu pravidelne.

Höflová-Rieschová má zlomený palec

Nemecká lyžiarka Maria Höflová-Rieschová si pred mesiacom zlomila palec ľavej ruky, ale napriek tomu lyžuje. Zistili to lekári po pretekoch SP v St. Moritzi.
Dvojnásobná olympijská víťazka sa na tréningu vo fínskom Levi udrela do palca palicou. “Čudovala som sa, prečo je stále taký opuchnutý. Nič horšie sa však nestalo. Vydržala som päť týždňov, to sa zrastie,” komentovala fakt.

Žampa získal prvé slalomové body

Slalom mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v sobotu 8. decembra vo francúzskom Val d’Isére vyhral domáci Alexis Pinturault. Bolo to jeho druhé víťazstvo v SP v kariére. Slovák Adam Žampa skončil šestnásty a do SP získal 15 bodov. Sú to jeho prvé body v SP v slalome v kariére. V úvode sezóny bodoval v obrovskom slalome v Söldene (9. miesto). “Som veľmi šťastný, že som dosiahol na stotinu rovnaký čas ako Ivica Kostelič. V druhom kole som bol dokonca šiesty najlepší, čo je vynikajúce,” uviedol na svojom facebookovom profile Adam Žampa.

Vonnová utvorila ďalší rekord, medzi mužov ju nechcú pustiť

Svahy v kanadskom Lake Louise má americká zjazdárka Lindsey Vonnová v nohách. Už druhý rok za sebou rodáčka zo St. Paul v Minnesote vyhrala po tri preteky a celkovo má v stredisku už 14 triumfov. Stala sa prvou ženou v histórii, ktorá vyhrala po tri preteky SP v jednom rezorte vo dvoch rôznych sezónach. Medzi ženami je suverénna a verí, že jej výkonnosť bude rásť, aby mohla v budúcnosti bojovať aj v súťaži s mužmi.

Federácia to zatiaľ nechce dovoliť.

“Už nemám dvadsať a nevymyslela som si boj s mužmi zo zábavy. Snažím sa presvedčiť, že môžem súperiť s nimi. Ukázala som, prečo chcem jazdiť s mužmi,” povedala Vonnová, víťazka 56 pretekov v SP.
V historickej bilancii sa na 2. priečke odpútala od Vreni Schneiderovej, ktorá dominovala v 80. a 90. rokoch. Historickou rekordérkou je Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová so 62 úspechmi.

1/1
Zavrieť reklamu