Zuzulová vyhrala svoj prvý slalom Svetového pohára, Vlhová zasa premiérovo skončila jedenásta

29. decembra 2012

Slovenská lyžiarka triumfovala pred Kathrin Zettelovou z Rakúska. Veronika Velez-Zuzulová dosiahla v sobotu životný úspech, keď prvýkrát v kariére vyhrala slalom Svetového pohára.

Slovenka skončila pred Kathrin Zettelovou z Rakúska. Veronika Velez-Zuzulová dosiahla prvé víťazstvo svojej lyžiarskej kariéry, pričom už mnohokrát mala namále. Ľady sa konečne prelomili. V rakúskom stredisku Semmering dosiahla v súčte oboch kôl najrýchlejší čas.

Prvé tri priečky:

1. Veronika Velez-Zuzulová SVK – 1:37,28
2. Kathrin Zettelová AUT – (+0,10)
3. Tina Maze SLO – (+0,20)

Slovenka bola po druhom kole na druhej priečke, pričom zaostávala za prvou, Slovinkou Tinou Maze o viac ako pol sekundy.

Veronika strávila Vianoce aj s manželom v Bratislave v kruhu rodiny. Rodinná pohoda panovala aj na svahu, keďže do Semmeringu, ktorý je blízko pri Bratislave prišlo mnoho Slovákov.

Piatkový obrovský slalom, ktorý vyhrala domáca Anna Fenningerová, Zuzulovci vynechali. Sústredili sa na slalom, ako silnejšiu disciplínu. Veronika si tiež narazila v predchádzajúcom obrovskom slalome sezóny, vo francúzskom Courcheveli predlaktie, pričom mala podozrenie na prasknutú kosť. Kostičky na ľavej ruke sa nakoniec ukázali narazené.

Ako vidí sobotný slalom pod umelým osvetlením Veronika? Pre rakúsku televíziu ORF stihla povedať niekoľko slov: „Panujú vo mne zmiešané pocity, konečne sa mi splnil sen. Po toľkých pretekoch sa to konečne podarilo. Tým, že pochádzam z malej krajiny, mali sme to vždy ťažké. Neviem, prečo to vyšlo práve tu. Možno preto, že to máme blízko z domu a bolo tu veľmi veľa fanúšikov zo Slovenska. A všetko do seba zapadlo.”

Prvý slalom Svetového pohára v podaní Petry Vlhovej

Petra Vlhová bola priebežne po prvom kole na 16. mieste. Celkovo skončila na vynikajúcej 11. priečke s odstupom 2,39 sekundy na Veroniku Zuzulovú.

Petra Vlhová išla vôbec svoj prvý slalom v pretekoch Svetového pohára v živote. Kvalifikovala sa naň z prvého miesta v slalome Európskeho pohára vo Francúzskom Courcheveli tesne pred Vianocami, 18. decembra.

Sedemnásťročná Slovenka získala za 11. miesto prvých 24 bodov do celkového hodnotenia Svetového pohára.

Petrin tréner Ivan Ilanovský nejavil pred tréningom prílišný optimozmus. Pre SME povedal: „Ideme do Semmeringu zájsť prvý slalom v Petrinej kariére so cťou, chcem obstáť. O umiestnení nechcem špekulovať.“ Posledné tréningy v Jasnej im podľa jeho slov nevyšli: „Bolo mäkko, trať stála za figu.“

Konečné poradie:

1. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 1:37,28 min, 2. Kathrin Zettelová (Rak.) +0,10 s, 3. Tina Mazeová (Slovin.) +0,20, 4. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) +1,11, 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.)+1,61, 6. Christina Geigerová (Nem.) +1,80, … 11. Petra Vlhová (SR) +2,39, … Barbara Kantorová (SR) nedokončila 1. kolo

1/1
Zavrieť reklamu