Ako sa recyklujú lyže a lyžiarky

31. januára 2013

Rossignol Group, ktorej portfólio tvoria značky Dynastar, Lange, Look a Rossignol, sa dohodla so spoločnosťou Recycle Utah. Chcú podporovať recykláciu zimnej lyžiarskej výstroje.

Rossignol Group, ktorej portfólio tvoria značky Dynastar, Lange, Look a Rossignol, sa dohodla so spoločnosťou Recycle Utah. Chcú podporovať  recykláciu zimnej lyžiarskej výstroje.

Rossignol Group pomáha so zberom, skladovaním a prepravou starej výstroje, ktorá by inak skončila na skládke odpadu. Pozrite si nasledovné videá, ako to prebieha v praxi. Z lyží zostanú iba triesky.

Takto sa drvia lyže:

A lyžiarske topánky:

Ak sa chcete zbaviť lyžiarskej výstroje, na Slovensku Vám zostávajú maximálne štyri možnosti:

1. Darujte výstroj. Potešíte niekoho, kto ju potrebuje (príbuzný, priateľ, organizácia. Napríklad v stredisku Skalka pri Kremnici robí miestna lyžiarska škola charitatívny program výučby lyžovania pre sociálne slabšie vrstvy, ktoré si to nemôžu dovoliť. Vástroj by určite prijali)

2. Výstroj predajte. Garážový výpredaj, bazár, fórum, komunita. Vždy sa nájde niekto, kto vás pozve za výstroj na pivo, prípadne si dokážete zarobiť viac.

3. Výmena výstroje. Áno, aj to je možnosť, ako sa zbaviť svojho prebytočného lyžiarskeho materiálu. Najmä ak máte malé deti a tie postupne rastú, nemusíte im kupovať novú a novú výstroj. Postupne ju obmeňte s kamarátmi, miestnym lyžiarskym klubom a podobne. Detto sy týka dospelých, ktorým sa výstroj zunovala. Lyžiark y meniť neodporúčame:).

4. Lyžiarsky nábytok? V zahraničí je to nesmierne populárna forma, ako sa zbaviť lyží a pritom z nich mať úžitok. Na lyžiarsky nábytok sa špecializuje už niekoľko firiem. Z lyží môžu vzniknúť regále na knihy, stojany, kreslá, unikátne doplnky do bytu. Snowboardy sú na to ešte vhodnejšie – resp. si ušetríte prácu.

Ako si vyrobiť lyžiarske kreslo:

U nás s recykláciou nepomáha žiadna firma a drevenými lyžami si môžete zakúriť, alebo urobiť z nich takýto plot okolo domu:

1/1
Zavrieť reklamu