Snehová masovka z Chopku druhýkrát!

3. januára 2013

Strkanica, tlačenica, lakťovky, blokovanie súpera, paličky medzi lyže – to všetko sú povolené zbrane na štarte masového zjazdu Red Bull Zjazd na Doraz.

Strkanica, tlačenica, lakťovky, blokovanie súpera, paličky medzi lyže – to všetko sú povolené zbrane na štarte masového zjazdu Red Bull Zjazd na Doraz.

Druhú edíciu extrémnych zjazdových pretekov lyžiarov a snowboardistov čakajte už 26.-27. januára 2013. Kým prvý ročník nadšenci kĺzavých dosiek šusovali z Lomničáku, v roku 2013 sa najrýchlejší borci postavia na vrchol Chopku v stredisku Jasná.

V roku 2012 zvíťazil v premiére Red Bull Zjazd na Doraz Poliak Darius Duda, ktorý 2555-metrovú trať  z Čučoriedok do Tatranskej Lominice zvládol za 2:33,60 min. Kvalifikáciu si vyskúšala aj najlepšia slovenská lyžiarka Veronika Velez Zuzulová.

Do aktuálnej výzvy: CHOPOK sa môže prihlásiť každý, kto si trúfne zísť šusom 5-kilometrovú zjazdovku z vrcholu Chopku až na Záhradky. Zo sobotňajšej kvalifikácie, ktorá sa bude konať na 800-metrovej trati A3 z Brhlísk k hotelu Grand, postúpi do nedeľňajšieho finále 300 najrýchlejších. Vo finále to už bude masovka. Po štartovom výstrele, šprint na 50 metrov pre svoj športový výstroj a hor sa rovno dolu kopcom! Víťaz musí byť rýchly, dobrá stratégia je nutnosť, podstatou je rozumne si rozložiť sily až do cieľa a fičať dolu kopcom na doraz! Prvý v cieli je kráľom Chopku!

Doraz hájiť slovenské farby! Každý, kto sa zúčastní kvalifikácie získa zvýhodnený víkendový skipas. Počet miest v kvalifikácii je limitovaný.

Na snehový svah sa prídu doraziť aj bikeri. Kým najlepší zjazdár Filip Polc si vyskúšal už trať z Lomničáku, tento rok vyzýva tých najlepších z Čiech a Slovenska. Tí,sa pustia dolu svahom hneď po lyžiaroch a boardistoch.

TRAŤ:

Kvalifikácia: A3 (Brhliská – Grand)

Finále: z vrcholu Chopku na Koňský grúň, smer Rovná hoľa a cieľ Záhradky.

PROGRAM:

Sobota 26. januára 2013

od 9:00 do 13:00 h KVALIFIKÁCIA (A3 Brhliská – Grand)

AFTERPARTY v Happy Ende

Nedeľa 27. januára 2013

8:30 h FINÁLE (Chopok – Záhradky)

Pozrite si video z prvého ročníku Red Bull Zjazd na Doraz:

www.redbull.sk/zjazdnadoraz

1/1
Zavrieť reklamu