Chcete byť najrýchlejším Slovákom na lyžiach?

1. februára 2013

Musíte ísť rýchlosťou aspoň 140 kilometrov za hodinu. Prednedávnom zorganizovala firma RedBull masový zjazd z Chopku, ktorý vyhral Michal Bekeš. Nezúfajte, v sobotu 9. februára budete mať ešte jednu šancu: na Skalke bude pretek v rýchlostnom zjazde.

Musíte ísť rýchlosťou aspoň 140 kilometrov za hodinu. Prednedávnom zorganizovala firma RedBull masový zjazd z Chopku, ktorý vyhral Michal Bekeš. Nezúfajte, v sobotu 9. februára budete mať ešte jednu šancu: na Skalke bude pretek v rýchlostnom zjazde.

Ako vyzerá 130 km rýchlosť na lyžiach?

Prvýkrát ste sa mohli presvedčiť na Chopku pred týždňom. Pretekári snáď z prvej tridsiatky si na Lukovej čiernej zjazdovke namerali najvyššiu rýchlosť okolo 130 km/h. Prvý musel ísť o niečo rýchlejšie.

Kto sa Zjazdu na doraz nezúčastnil má šancu na bezpečnejšom preteku: „Skalka šusom“. Bude sa konať v stredisku Skalka pri Kremnici v sobotu 9. februára 2013. Preteká sa pod umelým osvetlením okolo šiestej podvečer, keď je už celkom slušná tma.

Indície (a mobily) nahovárajú, že maximálka tu bude slušná. Okolo 130. Top rýchlosť dosiahnu pretekári na určenom meranom úseku.

Kto sa stane kráľom rýchlosti?

Kráľ rýchlosti dostane lyže Head Supershape. Dobre mažte, naberajte kilá, aerodynamiku, kombinézy… Kráľ rýchlosti – keďže ide o jediný pretek, získa ocenenie najrýchlejší Slovák… minimálne na rok:).

V sobotu, celý deň, sa dá na pretek registrovať. Účastník absolvuje vrámci kvalifikácie dve merané jazdy, z ktorých lepšia jazda sa počíta do finále. Do finále nastúpi desať pretekárov s najlepšími časmi. Finálová jazda je už iba jedna!

Program preteku Skalka šusom (9. február 2013):

  • 9:00-16:00 – registrácia v stánku HEAD
  • 17:00 – prehliadka trate
  • 17:30-18:30 – kvalifikácia
  • 18:30 – štart finále

Pri registrácii je pretekár povinný uhradiť štartovné 5 eur a vyplniť formulár. Pretekať môžu lyžiari starší ako 15. rokov. Mladší ako 18 rokov potrebujú na štart súhlas zákonného zástupcu.

Facebook event preteku je tu: https://www.facebook.com/SkalkaSusom

1/1
Zavrieť reklamu