Budúcnosť Freeride je v lyži Rossignol Soul 7

Úplne nové splynutie backcountry, freestylového a freeridového výkonu, úplne nové Soul 7 sú najvšestrannejšie freeridové lyže aké boli kedy vyrobené. Sú pre všetkých milovníkov hôr, či už pre zarytých freeriderov alebo pre skialpinistov.

Táto freeridová lyža získala najvyššie ocenenia magazínov Backcountry magazine; On The Snow; Ski Magazine; Skiing Magazine či Powder Magazine a ďalších. Ide o Rossignol SOUL 7

80% Prachový sneh / 20% All-Mountain

Úplne nové splynutie backcountry, freestylového a freeridového výkonu, úplne nové Soul 7 sú najvšestrannejšie freeridové lyže aké boli kedy vyrobené. Sú pre všetkých milovníkov hôr, či už pre zarytých freeriderov alebo pre skialpinistov.

Powder Turn Rocker bol pre prerobený tak, aby eliminoval vibrácie koncov lyže a naďalej poskytoval maximálnu vznášanlivosť, neúnavné ovládanie a okamžitú kontrolu rýchlosti. Najčerstvejšie inovácie, vrátane patentovanej technológie Air Tip a ľahkého jadra z dreva Paulownia, znižujú hmotnosť o 20%, presúva energiu a grip pod nohy, čím zvyšuje pohyblivosť a kontrolu ovládania.

Soul 7 sú určené pre skúsených a zdatných lyžiarov, ktorí chcú prekonávať hranice svojich možností.

Air tip

Exkluzívna patentovaná technológia Rossignol! Špička je vyplnená vzduchom kvôli čo najnižšej hmotnosti a skonštruovaná tak, aby si udržala optimálnu torznú tuhosť. Hmotnosť lyží je rozložená, konce sú pridvihnutím uvoľnené pre pohodlie, bezpečnosť a všestrannosť. Fakt, že ťažisko je posunuté bližšie k stredu lyže, sústreďuje silu pod nohy lyžiara. ROCKER REVOLÚCIA JE TU!

POWDER TURN ROCKER

Rossignol Powder Turn je skonštruovaný s 50% tradičným priehybom v oblasti viazania a ostatných 50% na špičke a päte lyží tvorí rocker priehyb. Tradičný priehyb poskytuje silu, energiu a výborné držanie na hrane na hladkom povrchu. Veľký rocker priehyb v prednej časti lyže poskytuje vynikajúce vznášanie sa v prašane. Rocker na zadnej časti lyže má tvar, ktorý poskytuje lyžiarovi vhodnú pozíciu na pohotovú zmenu smeru a súčasne kontrolovať rýchlosť.

PRAŠAN – VZNÁŠANIE – DOSTUPNOSŤ – JEDNODUCHÁ OVLÁDATEĽNOSŤ

FREE VAS technológia

Perfektné spojenie medzi jadrom z dreva Paulownia a Air tip špičkou. VAS technológia poskytuje vynikajúci komfort pri prechode z jedného typu snehu na iný sneh obmedzením vibrácii.

LIGHT WOOD CORE

Lyže sú vďaka novému jadru z dreva Paulownia o 15% ľahšie, drevo Paulownia je redšie, ale tuhosť má ako ostatné drevené jadrá. V kombinácii s diagonálnymi vláknami sú lyže výkonnejšie, ľahšie pri stúpaní, stabilnejšie pri jazdení, obratnejšie a oveľa zábavnejšie. Široké lyže nikdy neboli také všestranné ako dnes.

DIAGO FIBER

Túto technológiu vyvinutú  pretekovým oddelením rossignolu, využívajú pretekári po celom svete. Vlákno DIAGO, ktoré vyhralo aj vo svetovom poháry, je momentálne dostupné pre všetkých Freeriderov v kombinácii s ultraľahkými jadrami s dreva Paulownia. Táto dvojica doplnkových technológii umožňuje všetkým lyžiarom dosiahnuť vrcholy zasnežených štítov a skúmať nové terény s maximálnou dôverou.

CENTERED SIDECUT

Rossignol Centered Sidecut technológia má so svojimi zužujúcimi sa špičkou a pätou, plytkým vykrojením priamo pod chodidlom jedinečné vlastnosti. Rádius dodáva vynikajúci grip a silu priamo pod chodidlo, kým krátke vykrojenie umožňuje jednoduché riadenie a hravosť lyží.

MINICAP SANDWICH

Sendvičová konštrukcia spevňuje povrchovú časť lyže, čím je odolnejšia proti preseknutiu a prelomeniu. Bočné steny lyží sú naklonené 30°, čím zvyšujú svižnosť, redukujú celkovú hmotnosť lyží a zlepšujú hranenie. Výkonnosť, ovládanie, životnosť.

So 106mm pod viazaním a pohodlným rádiusom 17m sú nové Soul 7 vražedné zbrane pre freeride, dlhé túry, prašan, ale aj all-mountain. Jednoducho Soul 7 sú lyže s veľkým L.

Odporúčané viazanie: Axial² 120 XXL

Axial² 120 XXL je vysokovýkonné freeridové viazanie s nastavením v rozsahu 3,5-12 DIN a 120mm širokou brzdou. Zosilnená špička Dual Action III v kombinácii s pätkou Axial² poskytuje maximálny prenos energie, tlmenie nárazov a dlhou elastickou dráhou redukuje nežiadúce vypnutia lyží, čím zvyšuje úroveň bezpečnosti / kontroly. Široká klzná podložka AFD na špičke so širokou montážnou zónou poskytuje lepší kontakt so širokými lyžami. Výsledkom je väčšia páka a teda aj kontrola lyží pri prehraňovaní medzi oblúkmi. Axial² 120 XXL je navrhnuté pre technicky vyspelých jazdcov a montuje sa na lyže bez podložky s max. šírkou 120mm pod viazaním.

Parametre lyže:

Šírka lyže: špička-stred-päta /mm/ : 136-106-126
Rádius /m/: 17(180)
Dĺžka lyže /cm/: 164-172-180-188
Set je so zjazdovým viazaním AXL² 120 XXL FLUO alebo so skialp viazaním XM 13 L C115 BK WHT

Najnovšie SOUL 7 si môžeš otestovať priamo na svahu, všetky info nájdeš tu: http://shop.rossignol.sk/rs/rosstest.jsf
Letáčik k testovaniu

Video:

Facebook: https://www.facebook.com/freeride2.0
Bližšie info
Zoznam obchodov a e-shop

Rossignol rider: Peter Diki Dikoš v akcii

:

Soul 7 získali neuveriteľných 12 ocenení

Skimagazine.com – 3 kategórie
Mountain magazine – SWAMI certified winner
Backcountry agazine – editor´s choice
On The Snow – editor´s choice
Ski Magazine – Gold Medal Gear
Skiing Magazine – Tester´s choice
Powder Magazine – Skier´s choice
DSV – Aktiv Tipp
Planet Snow – Tipp 2013/2014
Skieur Magazine – Tester´s choice

[nggallery id=205]

1/1
Zavrieť reklamu