Fínske Levi: prehľadné víťazstvo Shiffrinovej a Marcela Hirschera

17. novembra 2013

Americká tínedžerka Mikaela Shiffrinová sa stala víťazkou úvodného slalomu nového ročníka Svetového pohára zjazdárok vo fínskom Levi.

Americká tínedžerka  Mikaela Shiffrinová sa stala víťazkou úvodného slalomu nového ročníka Svetového pohára zjazdárok vo fínskom Levi.

Víťazka pózovala so sobmi

Obhajkyňa slalomového glóbusu a úradujúca majsterka sveta, 18-ročná Shiffrinová, dominovala s veľkým náskokom 1,05 s pred minuloročnou víťazkou z Levi Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou. Tretia skončila obhajkyňa veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári Slovinka Tina Mazeová.

Slovenské reprezentantky Petra Vlhová a Jana Gantnerová za polárnym kruhom nepostúpili do 2. kola úvodného slalomu sezóny.

Ešte len 18-ročná Vlhová so štartovným číslom 41 obsadila v 1. kole 37. miesto s odstupom viac ako dvoch sekúnd na americkú líderku Shiffrinovú. Na postup medzi tridsiatku najlepších jej chýbalo 40 stotín sekundy. Gantnerová skončila na 39. pozícii (+2,15 s), čo je vzhľadom na jej vysoké štartové číslo 60 solídny výsledok.

Žampa štrnásty, dominovali Rakúšania

Adam Žampa získal za 14. miesto v slalome 18 bodov do Svetového pohára. Rakúšan Marcel Hirscher splnil vo fínskom Levi úlohu favorita.

Obhajca celkového prvenstva v SP i v slalome vyhral s náskokom 62 stotín pred krajanom Mariom Mattom. Hirscher triumfoval už v jedenástom slalome SP v kariére, 24-ročný rodák zo Salzburgu vybojoval zároveň okrúhle sté víťazstvo rakúskych mužov v histórii SP.

Slovák Adam Žampa za Hirscherom zaostal o 2,23 sekundy. Pre Adama je to najlepší výsledok v slalome v rámci Svetového pohára, jeho doterajším maximom bolo 16. miesto z Val ďIsere z decembra minulého roka.

O postupe 23-ročného Žampu do 2. kola rozhodla jediná stotina. Na poslednom 30. postupovom mieste mal po 1. kole rovnaký čas ako Francúz Francois Place a Japonec Naoki Juas.

1/1
Zavrieť reklamu