Svetový pohár vo viedenskom Schönbrunn-e?

Môžeme sa budúcu zimu tešiť na Svetový pohár v alpských disciplínach vo Viedni? Presnejšie priamo vo viedenskom Schönbrunn-e? Pravdepodobne áno. Moskva sa totiž zriekla usporiadania mestského preteku v paralelnom slalome vo februári 2015. Príležitosť teda dostane Viedeň. Usporiadala by tak v histórii Svetový pohár už druhýkrát.

Môžeme sa budúcu zimu tešiť na Svetový pohár v alpských disciplínach vo Viedni? Presnejšie priamo vo viedenskom Schönbrunn-e? Pravdepodobne áno.

Moskva sa totiž zriekla usporiadania mestského preteku v paralelnom slalome vo februári 2015. Príležitosť teda dostane Viedeň. Usporiadala by tak v histórii Svetový pohár už druhýkrát.

Kopec si už bol pozrieť šéf Viedenského lyžiarskeho spolku, Hermann Gruber. “Kopec je dostatočne strmý a široký. Potrebovali by sme už len postaviť rampu pre štart,” povedal pre ORF.

Divákov až 20-tisíc.

Podľa FIS ešte nie sú oficiálne prihlásení do výberu žiadni kandidáti. Pretek by sa mal konať na kopci Gloriette v Schönbrunn-e.

Na pretekoch sa očakáva až 20-tisíc divákov. Ak FIS začiatkom budúceho roka rozhodne a Viedeň bude súhlasiť, máme sa na čo tešiť. Podľa ankety na news.orf.at, je až 75% hlasujúcich za uskutočnenie preteku.

Svetový pohár tu bol aj v roku 1986

Vo Viedni, v maličkom stredisku Hohe-Wand-Wiese, sa uskutočnil Svetový pohár aj v roku 1986. Išlo o prvý paralelný slalom pri umelom svetle vôbec.

Na štarte stáli, medzi inými, legendy ako Ingmark Stenmark a Marc Giraldelli.

Hohe-Wand-Wiese si Viedenčania držia v zálohe aj teraz, ak by sa v prípade nepriaznivého počasia nemohlo pretekať v Schönbrunn-e.

Zdroj: http://wien.orf.at/news/stories/2617087/

1/1
Zavrieť reklamu