Otvorenie sezóny na Stuhlecku

18. decembra 2013

Stredisko Stuhleck v Štajersku netreba nejak zvlášť predstavovať, veď našinci sú tam už ako doma. Dokonca tam už nájdete aj slovenské reklamy. V piatok 13. decembra sa tu konal už 16. ročník tradičného oficiálneho skiopeningu.

Stredisko Stuhleck v Štajersku netreba nejak zvlášť predstavovať, veď našinci sú tam už ako doma. Dokonca tam už nájdete aj slovenské reklamy. V piatok 13. decembra sa tu konal už 16. ročník tradičného oficiálneho skiopeningu.


Najobľúbenejšie jednodňové lyžiarske stredisko

Stuhleck ponúka 24 km zjazdoviek čo nie je málo, ale ani veľa, zato však ťaží zo svojej blízkej polohy (cca 100km) od Viedne a Grazu čo ho robí jedným z najobľúbenejších jednodňových lyžiarskych stredísk Rakúska.

Z Bratislavy je to už trošku viac, ale stále je to atraktívny pomer dĺžky zjazdoviek a vzdialenosti. Aspoň pripomenieme, že z Bratislavy do Stuhlecku sa v princípe môžete dostať autom 3 cestami:
– najkratšia je cesta cez Eisenstadt kombináciou diaľnice a cesty 1.triedy spolu cca 150km (1:46h),
– dlhšia, ale časovo najrýchlejšia je cesta diaľnicou cez Viedeň cca 170km (1:44h),
– no a pre fajnšmekrov je tu ešte tretia možnosť, ktorá je dĺžkou medzi dvoma spomenutými, ale približne o 1h dlhšie trvajúca, a to mimo diaľnice rovnako cez Eisenstadt cca 160km (2:40h). Touto cestou prejdete aj cez malebné menšie lyžiarske stredisko Schottwien – Maria Schutz a známejší Semmering Zauberberg.

Keby sme chceli nájsť alternatívu porovanteľných lyžiarskych stredísk čo do dĺžky zjazdoviek a vzdialenosti z Bratislavy tak prichádzajú do úvahy strediská s približne polovičnou dĺžkou zjazdoviek, ale zas aj približne o 10 € lacnejšími skipasmi ako PARK SNOW Donovaly, winterpark Martinky, Snowparadise Veľká Rača či Ski Kubínska Hoľa.

Autobusom so skipasom ako vlani

Ďalšia možnosť dopravy ako aj po minulé roky je autobusom spoločnosti Slovak Lines každú sobotu, nedeľu a sviatky. Doprava tam aj späť vrátane celodenného skipasu pre dospelého je za 49 € (o 2 € viac ako vlani), samotná doprava tam a späť za 20 € (rovnako ako vlani). Odchod z Bratislavy z AS je ráno o 7:00h a príchod do Stuhlecku je o 9:15h, odchod naspäť o 16:30h s príchodom o 18:45h na AS v Bratislave. Lístky si kúpite aj cez internet, pričom skipasy dostanete v autobuse.

Stuhleck mierne zdražel, skipasy kúpite lacnejšie už v Bratislave

Cena celodenného skipasu pre dospelého je 38,5 € (o 1 € viac ako vlani), juniori do 18 rokov (1995-1998) za 34€ (rovnako ako vlani), a deti do 15 rokov (1999 – 2008) za 19,5 € (o 0,5 € viac ako vlani), študenti (1989-1994) majú skipas za rovnakú cenu ako juniori, a deti do 6 rokov (2008 a mladšie) lyžujú tradične zdarma. Ceny v pokladni aj cez internet sú rovnaké. Za rovnaké ceny kúpite aj spoločný skipas so susedným strediskom Zauberberg Semmering.

Lacnejšie kúpite skipasy v CK Satur v pobočkách v Bratislavskom Avione, Poluse a Auparku: dospelý 36 € (o 2,5 € lacnejšie ako v stredisku), juniori do 18 rokov (1995-1998) za 32 € (o 2 € lacnejšie) a deti do 15 rokov (1999-2008) za 18 € (o 1,5 € lacnejšie).

Majstrovstvá sveta v skiboboch Stuhleck 2014

Čierne zjazdovky tu nenájdete. Zato pre rodiny s deťmi je stredisko ideálne aj vďaka 4 sedačkovým lanovkám a miernym svahom. Z atrakcíí strediska spomenieme snowtubing, 5 km dlhú sánkarsku dráhu, snowparky a úsek s časomierou, kde si každý návštevník môže zmerať svoju dosiahnutú rýchlosť. A ak chcete vidieť niečo netradičné, tak navštívte Stuhleck od 26. februára do 2. marca 2014 kedy sa tu budú konať Majstrovstvá sveta v skiboboch.

Skiopening aj v retro štýle

Tradičné “preteky prominentov”, na ktorých súťažili pozvaní hostia prebehli v uvoľnenej atmosfére pri peknom slnečnom počasí pred Panoramarestaurant W11. Niektorí súťažiaci pretekali aj na drevených lyžiach a v dobovom oblečení. Počas skiopeningu boli v prevádzke všetky sedačky a hlavné zjazdovky.

Samoobslužná Panoramarestaurant W11 pri vrcholovej stanici 6-sedačky D nie je síce najlacnejšia, ale jedlo si môžete vychutnať pri nádhernom výhľade na okolité vrchy a pri peknom počasí aj vonku na terase.

www.stuhleck.at

1/1
Zavrieť reklamu