Oslávte Svetový deň snehu aj v slovenských lyžiarskych strediskách

12. januára 2014

Medzinárodná lyžiarska federácia FIS už po tretí krát vyhlasuje Svetový deň snehu – World Snow Day. Tento rok je termín 19. január 2014. Dúfajme, že aj sám sneh príde osláviť svoj deň do slovenských lyžiarskych stredísk.

Medzinárodná lyžiarska federácia FIS už po tretí krát vyhlasuje Svetový deň snehu – World Snow Day. Tento rok je termín 19. január 2014. Dúfajme, že aj sám sneh príde osláviť svoj deň do slovenských lyžiarskych stredísk.

Svetový deň snehu bude FIS propagovať pred všetkými svojimi januárovými podujatiami až do 19.januára 2014 vo viac ako 40 krajinách sveta. Tu si môžete pozrieť oficiálnu upútavku:

Registrovanými strediskami FIS pre Svetový deň snehu sú tohto roku aj tieto slovenské strediská:

18. január 2014 – 4-dňový program pre deti – Tatranská Lomnica

V Tatranskej Lomnici je pripravený 4-dňový program pre deti od 4 do 11 rokov v termíne od 15. do 18. januára. Prvé tri dni je pripravený kemp pre deti s dopoludňajšími tréningami v bránach na svahu Buková hora a popoludňajším voľným lyžovaním v skupinách s trénermi. Posledný deň čakajú na deti preteky. Pretekov sa môže zúčastniť aj verejnosť. Okrem zvládnutia techniky lyžovania v pretekárskych bránkach i mimo nich si deti užjú aj veľa zábavy ako napr. pokus o slovenský rekord o vytvorenie maxistonožky na svahu. Popri sprievodnom programe s hudbou a tancom počas všetkých dní sa deti naučia aj rôzne hry na lyžiach, uvidia ukážky záchrany Horskej záchrannej služby, spoznajú históriu lyžovania v múzeu aj ukážky na svahu.

18. január 2014 – Psie záprahy – Ski Park Ľubovnianske Kúpele, Stará Ľubovňa

Počas víkendu od soboty 18. januára do nedele 19.januára 2014 sa v stredisku Ski Park Ľubovnianske Kúpele konajú Majstrovstvá Slovenska a Poľska v psích záprahoch. V súvislosti so zaradením podujatia do Svetového dňa snehu sa návštevníci budú môcť bližšie pozrieť do zákulisia pretekov a dozvedieť sa viac o tomto zimnom športe.

19. januára 2014 – Verejné preteky v obrovskom slalome – Snowpark Lučivná

V Snowparku Lučivná sú pripravené verejné preteky v obrovskom slalome Bandy Cup pre všetky vekové kategórie a sprievodný program, kde si budete môcť vyskúšať techniky skialpinizmu a bežeckého lyžovania s inštruktormi, ako aj lezenie na ľadovej stene.

Program verejných pretekov Bandy Cup v obrovskom slalome:
8:30 – 9:30 Prezentácia pretekárov na verejné preteky
9:30 – 10:00 Kontrola trate
10:00 Predjazdci
10.15 Štart pretekov (postupne kategórie: historické,najmenšie deti, juniori, dospelí)
11.30 Koniec pretekov
11:45 Pokus o vytvorenie najdlhšieho hada na svahu
12:00 – 12:30 Obed a občerstvenie
12:30 Vyhlásenie výsledkov v maľovaní
12:45 Vyhlásenie výsledkov verejných pretekov v obrovskom slalome jednotlivcov a rodín
13:00 Voľné lyžovanie, bežkovanie, snowboarding, skialpinizmus, zábava na snehu s hudbou

19. január 2014 – Podujatie pre rodiny s deťmi – Ski Šachtičky

V stredisku Šachtičky je pripravený program pre všetky vekové kategórie a pre všetky úrovne lyžiarov. Čaká vás SnowBaby zóna kde sa môžu na snehu vyjašiť tí najmenší pod dohľadom animátorov. Skúsení inštruktori zas v začiatočníckej akadémii naučia začiatočníkov základné lyžiarske techniky. Rodinná trať Family Challenge ponúkne zábavnú jazdu s technickými prekážkami. No a pre pokročilých lyžiarov, ktorí si chcú zlepšiť a vycibriť svoju techniku, budú k dispozícii profesionálni tréneri a lyžiarski inštruktori. Celé podujatie bude zamerané na rodiny s deťmi tak aby si odniesli príjemné zážitky a nové skúsenosti.

Lyžiarske strediská pri príležitosti svetového dňa snehu ponúkajú rôzne podujatia aj benefity – napr. v rakúskom Kitzbuheli budú 19. januára 2014 deti do 16 rokov lyžovať zdarma.

http://world-snow-day.com/

1/1
Zavrieť reklamu