Zima pre rodiny v doline Haslital a regióne Jungfrau

3. januára 2014

K perfektnej zimnej rodinnej dovolenke patrí viac, ako len pohodlné zjazdovky, lyžiarske kurzy a sánkarské dráhy plné zákrut. V doline Haslital a regióne Jungfrau vo švajčiarskych alpách sa rodiny môžu tešiť na perfektné podmienky.

K perfektnej zimnej rodinnej dovolenke patrí viac, ako len pohodlné zjazdovky, lyžiarske kurzy a sánkarské dráhy plné zákrut. V doline Haslital a regióne Jungfrau vo švajčiarskych alpách  sa rodiny môžu tešiť na perfektné podmienky.

V Haslital Berner Oberland sú rodiny vítané

Dolina Haslital v regióne Berner Oberland sa nachádza v srdci Švajčiarska, obklopená štyrmi slávnymi alpskými priesmykmi Brünig – Grimsel – Susten – Große Scheidegg. Tri najvýznamnejšie turistické obce Meiringen, Hasliberg a Innertkirchen spolu s prázdninovými strediskami Brienzwiler, Gadmen, Guttannen a Schattenhalb sú známe svojim výrazným folklórom a bohatými tradíciami. Kolorit krajiny dotvárajú malebné salaše a slnečné pasienky, vysoké štíty, rozoklané bralá, zurčiace potoky a strmé vodopády. Služby pre rodiny sú ocenené pečaťou kvality „Familien willkommen (Rodiny vítané)“. Potreby rodín majú všade prioritu.

Snehové eldorádo pre deti

Napríklad stredisko zimných športov Meiringen-Hasliberg ponúka v podobe Skihäsliland Bidmi jedno z najkrajších snehových eldorád pre deti v Alpách, poskytujúce výcvik aj zábavu. Deti tu nájdu  niekoľko vlekov, samostatný vlek pre snoubordistov, kolotoč aj vežu so šmykľavkou, a to nie je zďaleka všetko. Tu v prostredí Schweizer Schneesportschule Meiringen-Hasliberg, jednej z najlepších lyžiarskych škôl Švajčiarska sa deti naučia lyžovať s hravou ľahkosťou. Najmä tínedžerom ponúka zábavu a akčné radovánky Junior-Park nad Mägisalp, kde treba mať odvahu na skoky a predviesť vlastný štýl. Kým sa najmladší výborne zabávajú v zariadeniach Skihäsliland a Junior-Park Mägisalp, môžu si rodičia v pokoji zalyžovať alebo sa kochať výhľadom, ktorý ponúka panoramatická reštaurácia Alpen tower. Stredisko zimných športov Meiringen-Hasliberg ponúka rodinám ešte jeden bonus. S juniorkartou Švajčiarskych železníc získava celá rodina zľavu 10 % z ceny skipassu.

7 lanoviek a 60 km zjazdoviek

V doline Haslital je v prevádzke 7 rôznych lanoviek, 60 km zjazdoviek, 15 km sánkarských dráh, 38 km bežkárskych stôp, 40 km zimných turistických chodníkov, 20 km trás určených pre milovníkov snežníc. Haslital má pre návštevníkov okrem pohodlných dovolenkových apartmánov pripravenú aj širokú ponuku ďalšieho ubytovania, počnúc štvorhviezdičkovými hotelmi, pokračujúc kempami a horskými chatami až po jednoduché penzióny.

http://www.haslital.ch

Legendami opradené útočisko športových nadšencov na pozadí štítov Eiger, Mönch a Jungfrau

Región Jungfrau ponúka jednu z najkrajších vysokohorských scenérií sveta. K najznámejším obciam regiónu Jungfrau patria Grindelwald, Wengen, Mürren a Lauterbrunnen. Obce Isenfluh, Stechelberg a Gimmelwald  obľubujú najmä tí, čo hľadajú pokoj, spolu s milovníkmi idylických gazdovstiev vysoko v horách. Hlavné atrakcie regiónu, končiare Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m), majestátne vystupujúce z krajiny, pozná celý svet. Spolu so svojimi príbehmi sa už dávno stali súčasťou legiend. Šesť lanových dráh, napríklad známe Jungfraubahnen a Schilthornbahn, umožňujú spoznať región Jungfrau, ktorý je súčasťou svetového dedičstva UNESCO, celkom zblízka.

213 km zjazdoviek a heli-skiing

V zime láka hostí 213 km zjazdoviek, 110 km zimných turistických chodníkov, 20 km trás pre túry na snežniciach, 90 km sánkarských dráh, 30 km bežkárskych stôp a navyše heli-skiing, zjazdy v hlbokom snehu  či vysokohorské zjazdy a skialpinizmus v ľadovcových terénoch. Počnúc 5-hviezdičkovým hotelom, pokračujúc početnými 4- a 3-hviezdičkovými zariadeniami, kempami, apartmánmi, horskými chatami až po penzióny ponúka región Jungfrau vhodné ubytovanie pre každý vkus aj dovolenkový rozpočet.

Detský lyžiarsky raj

Príjemný pobyt v regióne Jungfrau si môžu rodiny ďalej vylepšiť výhodami, ako je bezplatná denná vstupenka počas sobôt pre dve deti do veku 15 rokov v sprievode platiaceho dospelého do lyžiarskej oblasti Jungfrau Ski Region. Detský lyžiarsky raj Ski-Kinderparadies Männlichen s dvomi Pinocchio-vlekmi a zázračným kobercom čaká na deti v stredisku Kleine Scheidegg-Männlichen. V Männlichen je to zas Felix-Skiparadies a v Grindelwald je ďalší detský klub a detská lyžiarská škola. O všetkých, ktorí sú ešte príliš malí na lyžovanie, sa s láskou postarajú v detských jasliach Snowli-Kinderclub Sunshine. Tu sa môžu hrať, modelovať si či maľovať, kým sa rodičia v pokoji venujú zimným športom.

15 km zjazdovka Inferno a lanovka s rýchlosťou až 80 km/h

Príjemné zjazdárske zážitky pre celú rodinu ponúka lyžiarska oblasť Mürren-Schilthorn vrátane vlastného areálu pre lyžiarsky výcvik a detské jasle v obci Mürren, Rodičia si môžu oddýchnuť od detí a vybrať sa na 15 kilometrov dlhú zjazdovú trať, nazývanú príznačne Inferno. Mládež by v žiadnom prípade nemala vynechať snowpark „Im Rad“. V lyžiarskej oblasti Grindelwald-First neponúkajú záujemcom iba lyžovanie vo výcvikovom areáli lyžiarskej školy Bodmi Arena a na rodinnej zjazdovke Slow Slope (30 km/h), ale aj výlety do výšok. First Flyer sa rýchlosťou až 80 kilometrov za hodinu postará o adrenalínové vzrušenie pre celú rodinu. Jazda touto špeciálnou rýchlostnou lanovou dráhou je počas zimnej sezóny pre držiteľov platného sportpassu pre región Jungfrau alebo Grindelwald-Wengen bezplatná (od 1-dňového sportpassu)!

15 km najdlhšia sánkarska dráha sveta

K správnej zimnej dovolenke samozrejme patrí aj rodinná sánkovačka. Končiar Hasliberg, ktorý dal meno celej doline, ponúka nádherné sánkarské terény a  5,5 km dlhú sánkarskú trať, ktorá vedie  grandióznym údolím Rosenlauital. Trať sa vinie na pozadí jedinečnej horskej scenérie na úpätí mohutného Wetterhornu. Možno dovolíte najmenším ostať jeden večer dlhšie hore, aby zažili nočnú sánkovačku v rodinnom kruhu. Región Jungfrau odporúča sánkarom „Big Pintenfritz“, s 15 km najdlhšiu sánkarskú dráhu sveta. Obklopujú ju horské štíty Eiger, Mönch a Jungfrau, ktoré počas jazdy dožičia sánkarom jedinečný výhľad. Snowtubing, aký ponúka Bussalp, sa nezapáči iba deťom. Stačí nasadnúť na pneumatiku a spustiť sa snežným kanálom do doliny. Unikátnu jazdu umožňuje aj velogemel, predchodca skibobu, ktorý sa tu už viac ako 100 rokov vyrába ručne z dreva a ponáša sa na bicykel. Špeciálne deti budú z tohto tradičného dopravného prostriedku nadšené. Ak sa chcete spolu s celou rodinou vybrať po stopách divej zveri, najlepšie je skúsiť to počas túry na snežniciach. K dispozíciije tiež klzisko Casinoplatz v obci Meiringen a umelé ľadové plochy v obciach Grindelwald, Wengen a Mürren, či prírodné klziská v obciach Grindelwald, Wengen a Lauterbrunnen.

Kryté plavárne a lezecká hala

V doline Haslital a regióne Jungfrau sa môžete ponoriť do bazéna jednej z krytých plavární, kde si prídu na svoje aj deti na vodnej šmykľavke, či rodičia vo wellnesse. V lezeckej hale Haslital s novou časťou na bouldering a v Boulderraum Grindelwald sa možno venovať dobývaniu výšok. Indoor-Seilpark Grindelwald je prvý krytý ľanový park vo Švajčiarsku a ponúka päť parkúrov s najrôznejšími prvkami malých aj veľkých.

http://jungfrauregion.ch

1/1
Zavrieť reklamu